Hrušky v čokoládě

Překvapte své přátele touto výtečnou pochoutkou. Hrušky nejprve dusíme v bílém víně, poté poléváme čokoládou. Hrušky v čokoládě byly už za dávných dob velmi oblíbeným dezertem, který měl rád také Napoleon Bonaparte.

Hrušky

Co budeme potřebovat k přípravě hrušek v čokoládě

  • 4 větší hrušky
  • 0,7 litru bílého vína
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 50 gramů rozinek
  • 250 gramu čokolády na vaření
  • 50 gramů lískových oříšků
  • šlehačka na ozdobení

Hrušky v čokoládě - postup přípravy

Hrušky oloupeme a necháme jim stopku. Na stojato je poskládáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem a zalijeme vínem. Potom je v troubě asi 20 minut dusíme a dáváme přitom pozor, aby se nepálily vršky.

Takto dušené hrušky vyjmeme a dáme do misek. Do vína vložíme rozinky, necháme je chvíli nabobtnat a přidáme rozlámanou čokoládu. Za stálého míchání ji na mírném ohni necháme rozpustit. Hrušky posypeme sekanými oříšky, přelijeme čokoládou a dáme vychladit. Při podávání můžeme ozdobit šlehačkou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies