Co budeme potřebovat k přípravě hrušek v čokoládě
- 4 větší hrušky
- 0,7 litru bílého vína
- 100 gramů moučkového cukru
- 50 gramů rozinek
- 250 gramu čokolády na vaření
- 50 gramů lískových oříšků
- šlehačka na ozdobení
Hrušky v čokoládě - postup přípravy
Hrušky oloupeme a necháme jim stopku. Na stojato je poskládáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem a zalijeme vínem. Potom je v troubě asi 20 minut dusíme a dáváme přitom pozor, aby se nepálily vršky.
Takto dušené hrušky vyjmeme a dáme do misek. Do vína vložíme rozinky, necháme je chvíli nabobtnat a přidáme rozlámanou čokoládu. Za stálého míchání ji na mírném ohni necháme rozpustit. Hrušky posypeme sekanými oříšky, přelijeme čokoládou a dáme vychladit. Při podávání můžeme ozdobit šlehačkou.
Diskuze