Skvělý předkrm - rajčata plněná žampiony!
Budete na ně potřebovat:
- Žampiony - 500 g
- Rajčata - 8 ks (větší)
- Bílé víno - 500 ml
- Citronová šťáva
- Mleté koření, pepř
- Petrželka - zelená, sekaná
- Máslo
- Vejce - 2 ks (uvařené natvrdo)
- Zelené olivy - 1 balení (plněné červenou paprikou)
Na pánvi si rozpusťte máslo a přidejte nakrájené žampiony, citronovou šťávu a víno. Nechte přejít varem a po pěti minutách vypněte. Opepřete a posypte mletým kořením a pečlivě okapejte. Rajčata si vydlabejte. Pak přimíchejte petrželku a směs nalijte do rajčat. Na talíři můžeme dozdobit čtvrtkami vajec a olivami.
Hlavní jídlo - houbové těstoviny
Na 4 porce potřebujete:
- Těstoviny - 250 g (nejlépe se hodí penne)
- Olivový olej - 60 ml
- Česnek - 1 stroužek
- Pokrájené houby - 500 g
- Sůl a černý pepř - čerstvě nadrcený
- Máslo - 15 g
- Parmezán - 20 g (nastrouhaný)
- Petrželka - čerstvě nasekaná
Nejdříve si dejte vařit těstoviny. Řiďte se informacemi na jejich obalu. Většinou se vaří 8 až 10 minut. Nezapomeňte osolit vodu. Po uvaření ihned sceďte. Pak nalijte na pánev olivový olej a orestujte na něm houby s česnekem. Houby by měly změknout a pak je můžete osolit a opepřit a přidat máslo. Promíchejte houby s těstovinami a posypte petrželkou a parmezánem.
Připravte si chutnou a rychlou večeři - houbové tousty!
- Mletý kmín - špetka
- Vejce - 2 ks
- Zelená petrželka - 4 snítky
- Tvrdý sýr - 200 g
- Toastový chleba - 6-8 plátků
- Miska hub
- Zelenina - na ozdobu
- Pepř, sůl, máslo
Nakrájejte si houby na menší kusy a vložte je do vroucí vody. Vodu osolte a přidejte kmín. Vařte minimálně 10 minut a pak sceďte. Petrželku si nasekejte najemno a sýr můžete nahrubo. Promíchejte s vajíčky a přidejte k houbám. Osolte a opepřete. Toustový chleba si lehce namažte máslem a namažte houbovou směsí. Tyto pochoutky si ještě dejte zapéct na 10 minut do trouby. Pak si je ještě můžete ozdobit kousky rajčat či papriky.
Diskuze