Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Houby - také milujete jejich jedinečnou chuť?

Houby mají v kuchyni všestranné využití a jsou jednoduché na přípravu. Můžeme je smažit, vařit, zapékat i grilovat. Jsou z nich výborné polévky, hodí se do omáček i jako hlavní jídlo. Houbové předkrmy vás také potěší.

houby

 

Skvělý předkrm - rajčata plněná žampiony!

 

Budete na ně potřebovat:

 

  • Žampiony - 500 g
  • Rajčata - 8 ks (větší)
  • Bílé víno - 500 ml
  • Citronová šťáva
  • Mleté koření, pepř
  • Petrželka - zelená, sekaná
  • Máslo
  • Vejce - 2 ks (uvařené natvrdo)
  • Zelené olivy - 1 balení (plněné červenou paprikou)

 

Na pánvi si rozpusťte máslo a přidejte nakrájené žampiony, citronovou šťávu a víno. Nechte přejít varem a po pěti minutách vypněte. Opepřete a posypte mletým kořením a pečlivě okapejte. Rajčata si vydlabejte. Pak přimíchejte petrželku a směs nalijte do rajčat. Na talíři můžeme dozdobit čtvrtkami vajec a olivami.

 

Hlavní jídlo - houbové těstoviny

 

Na 4 porce potřebujete:

 

  • Těstoviny - 250 g (nejlépe se hodí penne)
  • Olivový olej - 60 ml
  • Česnek - 1 stroužek
  • Pokrájené houby - 500 g
  • Sůl a černý pepř - čerstvě nadrcený
  • Máslo - 15 g
  • Parmezán - 20 g (nastrouhaný)
  • Petrželka - čerstvě nasekaná

 

Nejdříve si dejte vařit těstoviny. Řiďte se informacemi na jejich obalu. Většinou se vaří 8 až 10 minut. Nezapomeňte osolit vodu. Po uvaření ihned sceďte. Pak nalijte na pánev olivový olej a orestujte na něm houby s česnekem. Houby by měly změknout a pak je můžete osolit a opepřit a přidat máslo. Promíchejte houby s těstovinami a posypte petrželkou a parmezánem.

 

Připravte si chutnou a rychlou večeři - houbové tousty!

 

  • Mletý kmín - špetka
  • Vejce - 2 ks
  • Zelená petrželka - 4 snítky
  • Tvrdý sýr - 200 g
  • Toastový chleba - 6-8 plátků
  • Miska hub
  • Zelenina - na ozdobu
  • Pepř, sůl, máslo

 

Nakrájejte si houby na menší kusy a vložte je do vroucí vody. Vodu osolte a přidejte kmín. Vařte minimálně 10 minut a pak sceďte. Petrželku si nasekejte najemno a sýr můžete nahrubo. Promíchejte s vajíčky a přidejte k houbám. Osolte a opepřete. Toustový chleba si lehce namažte máslem a namažte houbovou směsí. Tyto pochoutky si ještě dejte zapéct na 10 minut do trouby. Pak si je ještě můžete ozdobit kousky rajčat či papriky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.