Hermelín s karamelizovanou cibulkou (4 porce)
- Hermelín na gril - 1 balení (4 ks)
- Dijonská hořčice - 4 lžičky
- Cibule - 2 ks (větší)
- Brusinky - 60 g (mohou být čerstvé, kompotované či mražené)
- Olej - 3 lžíce
- Hnědý cukr - 2 lžíce
- Světlé pivo - 200 ml
- Sůl
Nejprve si na pánvi rozehřejte olej, vhoďte tam brusinky a cibuli, kterou jste si nakrájeli na kolečka. Nechte cibuli smažit dozlatova, pak přidejte cukr, zamíchejte a počkejte, až se začne karamelizovat. Přilijte pivo, přidejte špetku soli a můžete odstavit. Každý hermelín zlehka potřete hořčicí (na každý 1 lžička) a vložte do alobalu. Než ho do něj zabalíte, dejte na něj ještě ¼ cibulky a přikryjte ji kusem pečícího papíru. Pak ho takto zabalený dejte na gril a nechte péct asi 7 minut z každé strany. Po upečení opatrně sejměte alobal a servírujte.
Hermelín v kombinaci s medem a ořechy (4 porce)
- Hermelín - 4 ks
- Pikantní švestková omáčka - 2 lžíce
- Čekanka - 1 ks (nakrájená na proužky)
- Med - 2 lžíce
- Vlašské ořechy - 50 g
- Jablko - 2 ks (pokrájená na malé kostičky)
- Cider - 200 ml
- Olivový olej - 30 g
- Dijonská hořčice
Připravte si alobalové mističky. Jednoduše ustřihněte větší kus a ohněte okraje. Na dno mističek vložte kruh pečícího papíru, potřete olivovým olejem a dejte do nich hermelíny. Na rozpálené pánvi si opečte jablka, která zalijte ciderem. Nechte je dusit přibližně 5 minut. Pak přidejte švestkovou omáčku, jež můžete snadno nahradit povidly, a duste tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak směs rozdělte na 4 porce a nalijte na hermelíny. Čekanku smíchejte s medem, solí a hořčicí a nalijte na jablka. Takto ozdobené hermelíny pečte na grilu 20 minut. Přejeme dobrou chuť.
Diskuze