Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Hermelín na grilu

Pro některé je grilovaný hermelín oblíbená klasika, jiní si raději dopřejí pořádný kus masa. Hermelín se dá kombinovat prakticky s čímkoliv. Ať už hermelín zbožňujete nebo ne, tyto recepty stojí určitě za vyzkoušení.

Hermelín na grilu

 

Hermelín s karamelizovanou cibulkou (4 porce)

 

  • Hermelín na gril - 1 balení (4 ks)
  • Dijonská hořčice - 4 lžičky
  • Cibule - 2 ks (větší)
  • Brusinky - 60 g (mohou být čerstvé, kompotované či mražené)
  • Olej - 3 lžíce
  • Hnědý cukr - 2 lžíce
  • Světlé pivo - 200 ml
  • Sůl

 

Nejprve si na pánvi rozehřejte olej, vhoďte tam brusinky a cibuli, kterou jste si nakrájeli na kolečka. Nechte cibuli smažit dozlatova, pak přidejte cukr, zamíchejte a počkejte, až se začne karamelizovat. Přilijte pivo, přidejte špetku soli a můžete odstavit. Každý hermelín zlehka potřete hořčicí (na každý 1 lžička) a vložte do alobalu. Než ho do něj zabalíte, dejte na něj ještě ¼ cibulky a přikryjte ji kusem pečícího papíru. Pak ho takto zabalený dejte na gril a nechte péct asi 7 minut z každé strany. Po upečení opatrně sejměte alobal a servírujte.

 

Hermelín v kombinaci s medem a ořechy (4 porce)

 

  • Hermelín - 4 ks
  • Pikantní švestková omáčka - 2 lžíce
  • Čekanka - 1 ks (nakrájená na proužky)
  • Med - 2 lžíce
  • Vlašské ořechy - 50 g
  • Jablko - 2 ks (pokrájená na malé kostičky)
  • Cider - 200 ml
  • Olivový olej - 30 g
  • Dijonská hořčice

 

Připravte si alobalové mističky. Jednoduše ustřihněte větší kus a ohněte okraje. Na dno mističek vložte kruh pečícího papíru, potřete olivovým olejem a dejte do nich hermelíny. Na rozpálené pánvi si opečte jablka, která zalijte ciderem. Nechte je dusit přibližně 5 minut. Pak přidejte švestkovou omáčku, jež můžete snadno nahradit povidly, a duste tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak směs rozdělte na 4 porce a nalijte na hermelíny. Čekanku smíchejte s medem, solí a hořčicí a nalijte na jablka. Takto ozdobené hermelíny pečte na grilu 20 minut. Přejeme dobrou chuť.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.