Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Francouzké brambory - pokrm s nádechem Francie

Francouzské brambory jsou oblíbeným pokrmem nejen ve Francii, ale také u nás. Brambory spolu se smetanou, tvrdým sýrem, vejci a zeleninou si mohou připravit i vegetariáni. Pro milovníky masité stravy stačí přidat na kousky nakrájené párky.

Francouzské brambory

Ingredience na francouzské brambory

  • 1 kilogram brambor
  • 250 mililitrů smetany
  • 20 gramů tvrdého sýra
  • 6 párků
  • 1 čerstvé vejce
  • 3 vařená vejce
  • 2 lžíce hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 cibule
  • kečup

Francouzské brambory - postup přípravy

Brambory nejprve uvařte i se slupkou, nechte je zchladnout a poté teprve slupku z brambor oloupejte. Párky nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a sýr nastrouhejte na struhadle. Vařená vajíčka rozdělte kráječem. Do jedné misky smíchejte sůl, pepř, smetanu, hořčici a čerstvé vejce. Do pekáče začněte krájet brambory na kolečka v rovnoměrné vrstvě, aby nebylo vidět dno. Vrstvu brambor v pekáči posypte na kostičky nakrájenými párky (můžete místo párků použít kuřecí, krůtí nebo uzené maso). Na vrstvu párků nasypte polovinu nakrájené cibule a sýrem. Celou tuto vrstvu polijte třetinou smetanové směsi. Poté opakujte postup ještě jednou. Nahoru nakonec nakrájejte poslední vrstvu brambor a zalijte zbytkem smetanové směsi. Francouzské brambory pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 - 40 minut, dokud brambory na povrchu mírně nezhnědnou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.