Ingredience na recept z fazolových lusků
- 250 gramů fazolových lusků
- sůl
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky mletého chilli koření
- 1/2 lžičky kari koření
- 100 gramů vyloupaného zeleného hrášku
- 3 lžíce masového vývaru
- 3 lžíce dezertního vína
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička solamylu
- glutasol
- 200 mililitrů smetany
Fazolové zelené lusky s hráškem - postup
Fazolové lusky očistíme a pokrájíme.V sítku ponoříme do vařící vody a vaříme 4 minuty. Potom je vyjmeme a scedíme. Necháme odkapat. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přidáme rozetřený česnek a odkapané fazolové lusky. Osmažíme. Podlijeme masovým vývarem, dezertním vínem, sójovou omáčkou, okořeníme mletým bílým pepřem, přidáme cukr, máčený solamyl a glutasol. Vše podusíme a nakonec vmícháme smetanu.
Diskuze