Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Fantastické nepečené dezerty

Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám péct? Nepečené dezerty chutnají stejně dobře jako ty z trouby, ale hlavně je připravíte během chvilky. Tedy většinou. Některé se připravují déle, jako třeba božský nugátový koláč. Ale ten za to rozhodně stojí.

Nepečené dezerty

 

Banánový dort

 

  • Dětské piškoty - 1 balení (mohou být i cukrářské)
  • Banány - 5 ks
  • Zakysaná smetana - 2 ks
  • Cream cheese - 2 ks (Philadelphia, Cream Spread a jiné)
  • Hořká čokoláda - 80 g
  • Moučkový cukr - 3 lžíce
  • Kvalitní kakao - 2 lžíce

 

Piškoty poskládejte do dortové formy (průměr 28 cm) a pak si v míse vyšlehejte cream cheese, smetanu a cukr. Vhoďte tam i čokoládu nasekanou na menší kusy. Smetanovou směs pak vložte na piškoty. Banány překrojte na půlky a položte na směs tak, aby jste ji zakryli. Stačí už jen posypat hořkým kakaem a dát vychladit do lednice - minimálně přes noc. Jestliže nemáte čas dezert vychladit, přidejte do krému želatinu. Tak vám dezert ztuhne rychleji.

 

Nugátový koláč

 

  • Máslo - 125 g (rozpuštěné)
  • Celozrnné sušenky - 200 g

 

Pro přípravu náplně budete potřebovat:

 

  • Smetana ke šlehání - 300 ml
  • Moučkový cukr - 2 lžíce
  • Vanilkový extrakt - stačí jen pár kapek
  • Tmavá čokoláda - 200 g (rozpuštěná)
  • Kakao - k dozdobení

 

Tento koláč vám zabere sice více času, ale o to víc si jej pak vychutnáte. Korpus si vytvoříte tak, že si rozpustíte máslo a do něj vmícháte rozdrcené sušenky. Až se máslo dokonale promíchá se sušenkami, vmáčkněte směs do dortové formy nejen na její dno, ale i do stran. Korpus vám musí pořádně ztuhnout, proto jej dejte do lednice. V mezičase si připravte náplň. Nalijte do mísy smetanu, přisypte moučkový cukr a vanilkový extrakt. Směs vyšlehejte do pěny a pak postupně přidávejte rozpuštěnou čokoládu a pomalu šlehejte. Až se vše promíchá, nalijte ji na korpus a rovnoměrně rozetřete. Přes noc vám koláč pěkně ztuhne a před podáváním jen lehce posypejte kakaem.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.6 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.