Ekologický způsob hnojení

Všechno, co děláme, má dříve či později nějaké důsledky. Čím více zatěžujeme životní prostředí cizorodými látkami, tím více porušujeme ekosystém celé planety. Máte zahrádku a nechcete se postupně zabíjet toxickými látkami? Hnojte ekologicky!

Slunečnice

Chraňte svou zahrádku - přihnojujte ekologicky

Většina technologíí produkce potravin má za následek narušení přirozného prostředí. V ekologickém zemědělství jsou využívány přirozené metody ochrany před škůdci, plevelnatými rostlinami a chorobami. Kvalitní půda pomáhá rostlinám vytvářet přirozenou odolnost proti chorobám a škůdcům. Ovoce a zelenina vypěstované ekologicky (tzv. biopotraviny), mají v sobě podstatně víc vitamínů a téměř žádné toxické látky.

Chraňte přírodu - příroda se vám za to odvděčí

Všechno, co děláme, má dříve či později nějaké souvislosti. Čím více zatěžujeme životní prostředí cizorodými látkami, tím více porušujeme ekosystém celé planety. Každý rok je na světě vyrobeno a aplikováno na zemědělské rostliny 2,5 milionu tun pesticidů. Neničme přírodu, pokud nemusíme. Existuje mnoho studií, které prokazují pozitivní dopad ekologicky hnojených plodin (biopotravin) na zdraví (zejména pro vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálů).

Myslete ekologicky - hnojte zahrádku pomocí PRP EBV

PRP EBV je pomocný rostlinný přípravek obohacený draslíkem ve formě roztoku modré barvy. Podporuje rozvoj kořenového systému rostlin, působí na intenzitu růstu a kvalitu rostlinných tkání, snižuje následky stresu a pozitivně ovlivňuje množství a kvalitu produkce. Je určen k foliární aplikaci.

Ekologická hnojiva do zahrádek - rozsah a způsob použití PRP EBV

PRP EBV lze použít pro polní plodiny, zeleninu, ovoce, okrasné rostliny, dřeviny, trávníky. Podmínkou účinnosti přípravku je ošetření rostlin v raných fázích růstu nebo před důležitou etapou vývoje např. počátkem tvorby poupat, plodů, hlíz apod. (tj. v raných fázích růstové periody). Přípravek rozředěný v odpovídajícím množství vody je aplikován běžnými plošnými postřikovači přímo k rostlinám. Při kombinaci s pesticidy či kapalnými hnojivy, je vhodné přidávat PRP EBV až po naředění s vodou. Míchání s pesticidy konzultujte s jejich výrobci (distributory). Postřik je vhodné provádět za podmračeného počasí, aby mohly být účinné látky ihned přijímány rostlinou. Následné srážky 4 – 6 hodin po postřiku podporují účinnost přípravku.

Při používání ekologických hnojiv dochází ke:

  • zlepšení fotosyntézy
  • zlepšení habitu a vitality
  • zvýšenému rozvoji kořenového systému
  • zvýšené odolnosti proti stresům
  • zvýšené schopnosti regenerace
  • rovnoměrnému růstu a vývinu
  • zvýšení výnosu a rentability
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies