Dveře – druhy dveří

Dveře jsou důležitým prvkem každého obydlí, vizitkou útulného domova a také prostředkem jak mít alespoň trochu soukromí. Zajímá vás jaký je rozdíl mezi jednotlivými dveřmi?

Bezpečnostní dveře

Dveře jsou důležitým prvkem každého obydlí, vizitkou útulného domova a také prostředkem jak mít alespoň trochu soukromí. Zajímá vás jaký je rozdíl mezi jednotlivými dveřmi? A umíte se ubránit vloupání?

Dveře vchodové

Vchodové dveře jsou důležitým prvkem každého obydlí, vizitkou útulného domova a také tím prvním, co nás doma vítá. Dveře by měly být především kvalitní, dostatečně funkční a jejich typ bychom měli vždy zvolit s ohledem na stávající interiér. 

Dveře interiérové

Interiérové dveře jsou důležitým prvkem v domě i v bytě. Jsou předělem mezi místnostmi, ale i vstupní vizitkou, proto mají zároveň dekorační funkci. Je-li dveřní výplň zrcadlová, místnost se opticky zvětší. Matné sklo zase dokonale skryje, co je za nimi, přesto propustí dovnitř světlo.

Dveře posuvné

Posuvné dveře jsou v dnešní době velkým a praktickým trendem. Dveře můžeme použít téměř všude, převážně v místnostech kde máme mnoho nábytku a kde by mohly dveře, které se otevírají směrem dovnitř pokoje, nábytek poškodit. Co si rovnou pořídit plastová okna?

Dveře skládací

Harmonikové skládací dveře jsou zhotoveny ze spojených dílků v šířce obvykle 10 - 15 cm. Jednotlivé prvky se jako harmonika roztahují a při otevírání dveří zase skládají ke zdi nebo do vysekaného otvoru ve stěně. Dílky bývají ze dřeva i plastu a prodávají se v kompletu s vodícími lištami a maskovacími prvky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies