Druhy zahradního nábytku

Před samotným nákupem musíte pořádně popřemýšlet nejen nad estetickými vlastnostmi nábytku, nad jeho praktičností, ale i nad tím, že jej nebudete kupovat za rok znovu.

Zahradní nábytek

 

Při koupi přes internet z fotek nepoznáte prakticky nic. Rozměry jsou tam tak trochu zkreslené, materiál si nemůžete nijak osahat a barva nemusí odpovídat té na obrázku. Máme tolik různých materiálů, ze kterých se dá vyrobit zahradní nábytek, a záleží na každém z nás, co se nám líbí a v čem chceme na zahradě relaxovat.

 

PLAST

 

Zahradní nábytek z plastu je cenově nejpřijatelnější. Skoro nic neváží, takže ho mohou přemisťovat i vaše děti. Údržba je jednoduchá, nábytek otřete mokrým hadrem a nechte uschnout. Časem ale barva plastu vyprchává a nosnost plastového nábytku není moc velká.

 

DŘEVO

 

Dřevěný nábytek je elegantní volbou, ale údržba se nesmí podceňovat. Má vysokou únosnost, je odolnější, ale pozor na déšť a jiné povětrnostní podmínky. Měli byste je alespoň přikrývat plachtou proti dešti. Ochrana vrstvy nábytku se musí dodávat v obnovování povrchu různými přípravky, musí se odstraňovat prach a sluneční záření má za následek snížení kvality barev. Jinou variantou dřevěného nábytku je bambus, který je lehký a tím se s ním i snadněji manipuluje, díky křemíku je dostatečně pevný, ale péče o něj je podobná jako u dřevěného nábytku.

 

Pokud chcete nábytek ze dřeva, ale v pružnější formě, zvolte ratanový nábytek. Ve výrobě ratan ohýbají a uštipují, pak jej následně proplétají. Myslete na dodržování určitých teplot a míry vlhkosti, protože při nesprávném zacházení pak materiál praská či způsobí množení plísní. Také si můžete koupit proutěný nábytek, ale raději se doporučuje umístit ho do interiéru, kvůli špatné snášenlivosti povětrnostních podmínek a nemá ani příliš velkou nosnost.

 

HLINÍK

 

Tento druh nábytku je nejdražší varianta, ale za to je považován za opravdový luxus. Nikdy vám nebude rezavět, je vysoce odolný a další výhodou je fakt, že je bezúdržbový. Maximálně můžete setřít prach, ale jinak o něj nijak zvlášť pečovat nemusíte.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies