Drtič odpadů – užitečný pomocník (nejen) do domácnosti

Drtič vám kuchyňský odpad rychle, efektivně a ekologicky zpracuje. S drtičem odpadů ušetříte svůj čas i peníze, a zamezíte šíření bakterií. Drtič odpadů je nenákladnou investicí do vaší domácnosti.

Zbytky potravin v kuchyňském dřezu

Drtič odpadů vám ušetří čas i peníze

Kuchyňský drtič odpadů je malý, tvrdě pracující pomocník, který se stará o likvidaci vzniklých odpadů. Tento moderní a praktický přístroj vás zbaví veškerého kuchyňského odpadu organického původu a udrží odpadní potrubí v čistotě. Obsluha je velmi jednoduchá a jeho pořízení je dobrou a nenákladnou investicí do vašeho pohodlí.

Drtič odpadů - výhody, které zvyšují vaše pohodlí

Drtič odpadků má mnoho výhod, které vám ušetří čas a zajistí větší pohodlí. Váš domov bude bez nepříjemných pachů, které lákají hmyz a hlodavce (převážně myši a potkany).

Příprava jídla bude probíhat bez složité likvidace špíny po potravinových surovinách, zbytky nebudou zabírat při přípravě jídla místo na pracovní ploše. Vaření bude rychlejší a snadnější. Následný úklid po jídle bude snadný, protože pouze shrnete zbytky z talířů přímo do dřezu.

 

Díky kuchyňskému drtiči odpadků vám odpadají problémy s:


  • ucpáváním sifonů v kuchyňském dřezu
  • nepříjemnou likvidací potravinového odpadu do WC
  • častým vynášením odpadkového koše.

Váš odpadkový koš zůstane čistý a o polovinu méně zaplněný. Zároveň koupí kuchyňského drtiče odpadů částečně přispějete ke zlepšení životního prostředí.

Drtič odpadů vynese odpadkový koš za vás

S pomocí drtiče budete moci efektivně třídit odpad. Z hygienického hlediska snižují kuchyňské drtiče odpadů četnost výskytu obtížného hmyzu, hlodavců a dalších škůdců. Drtiče zamezují šíření bakterií a plísní, které vznikají na kazících se potravinách a ohrožují tak naše zdraví - způsobují alergie, astmatické potíže, ekzémy a další nemoci.

Co lze v drtiči odpadků drtit?

Do drtiče odpadků patří vše organického původu, co se může v přírodě volně rozložit. Mezi tyto materiály patří veškeré ovoce, pecky z ovoce, slupky z melounů, banánů, pomerančů, zelenina, slupky z brambor a celé brambory, košťály, odřezky masa, včetně šlach a kloubů, kuřecí kosti, rybí kosti, rybí hlavy, skořápky ořechů a vajec, staré pečivo, zvadlé květiny.

V drtiči kuchyňských odpadů můžete také zpracovat použité čajové sáčky, zbytky z talířů včetně ubrousků, párátek, kávovou sedlinu společně s filtrem z překapávače, papírové kapesníčky a ubrousky, cigaretové nedopalky a popel atd.

Co do drtiče odpadků rozhodně nepatří

Obecně platí, že do drtiče odpadků nepatří nic, co není organického původu a v přírodě by se volně nerozložilo. Patří zde sklo, porcelán, plasty, kovy, igelitové sáčky, hliníkové fólie, kožené předměty, plátno, provázky, guma, kameny, drátěnky, mycí houbičky, ale také mořské škeble, listy artyčoku, suché slupky cibule, kukuřičné slupky apod...

Způsob obsluhy kuchyňského drtiče

Než začnete s drtičem kuchyňského odpadu pracovat, je nutné odstranit dřezovou zátku, aby mohla voda volně vtékat a zároveň se umožnilo vkládání zbytků do drtiče. Gumovou manžetu ponechte v odpadním prostoru.

Proud vody pro správnou funkci drtiče

Poté pusťte studenou vodu středním proudem. Proud vody je nezbytný pro správnou funkci! Voda pomáhá při drcení průchodu zbytků, ředí rozmělněný odpad, který rychleji odtéká a pomáhá drtič čistit.

Samotná práce drtiče odpadů

Stisknutím spínače zapnete drtič. Nyní můžete začít vkládat zbytky přímo do kuchyňského drtiče odpadků. Větší kusy, které samy drtičem nepropadnou, je možné bez obav protlačit přes manžetu prsty nebo k tomu určeným hrotem víceúčelové zátky do pracovní komory.
Nebezpečí úrazu zde nehrozí (přečtěte si podrobně uživatelský manuál), protože vzdálenost mezi hrdlem drtiče a rotujícím talířem je dostatečně velká.

 

Dokončení drcení poznáte změnou zvuku vydávaného drtičem jako při běhu naprázdno. Nakonec nechte vodu ještě přibližně 10 sekund téci pro důkladné pročištění drtiče a odpadní trubky. Stisknutím spínače vypnete drtič a zastavíte přívod studené vody, tím je drcení ukončeno.

S ideálním výběrem drtiče vám poradíme. Při nákupu dbejte rad a volte doporučené materiály. Záruka na drtič odpadu je až 15 let!

Vliv drtiče odpadů na životní prostředí

Drtič kuchyňského odpadu má výrazný vliv také na životní prostředí. Vytváří odpadní vody bohatší na živiny, a proto může také být organický materiál vyprodukovaný z drtiče odpadů použit pro výrobu bioplynu. Drtič kuchyňského odpadu pomáhá zvyšovat kvalitu půdy, regeneraci organického odpadu pro zajištění (aby nebyl odpad skladován či spalován) a také napomáhá zvyšovat kvalitu splaškového kalu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies