Dřevo – kam s ním?

Přečtěte si jak postupovat, při správném uskladnění dřeva na vaší zahradě. Pokud nedodržíte jistá pravidla zacházení se dřevem, nevydrží v požadované kvalitě delší dobu. Při dodržení jistých zásad, se nemáte čeho obávat.

Kmeny stromů

Zahrada - vhodné prostředí k uskladnění dřeva

Prostředí jež bezprostředně obklopuje okolí vašeho domu, je téměř stejně důležité, jako stavba samotného domu. Těžko vynikne nádherně vymyšlený a postavený dům mezi zarostlým a neudržovaným porostem, neudržované zahrady.

 

Pro dnešní moderní typy zahrad, je vše domyšleno do posledních detailů, kde se nenechává téměř nic, ležet jen tak ladem.

 

Pokud chcete skutečně prvotřídní úpravu skladby vaší domácí zahrady, najměte si přímo vyškoleného zahradního architekta – odborníka pro design zahrady. Je ovšem nutno počítat s tím, že jeho služby nebudou zadarmo.

Uskladnění dřeva - pozor na nepříznivé vlivy prostředí!

Dřevo, které uchováváme delší dobu, může být znehodnoceno. Ze škodlivých činitelů, jmenujme například sluneční světlo, které způsobuje tmavnutí a při delším působení, dokonce zcela poškodí jeho povrch.

 

Dřevo může být také znehodnoceno vinnou nesprávného uskladnění. Pokud není zajištěna dostatečná cirkulace vzduchu mezi jednotlivými kusy, bude dřevo napadeno plísněmi a dřevokaznými houbami, jenž mohou prorůst celým průřezem a tak uskladněné dřevo zcela znehodnotit.

Druh skladování aneb, jak správně skladovat dřevo?

Z výše jmenovaných zásad vyplívá, nutnost skladování v určitých zajištěných podmínkách. Nejlépe v samostatné zastřešené části zahradního přístřešku, nebo pod prodlouženou částí střechy vašeho rodinného domu. Zde jsou zajištěny ideální podmínky pro delší skladování.

Volné skladování

Pokud tuto možnost nemáte, dřevo skladujte naskládané na sebe a ze shora opatřené ochranným prostředkem nahrazující zastřešení. Dlouhé kusy urovnávejte do tzv. "hrání", tento systém uskladnění zajistí požadované podmínky.

Drobné kusy se mohou naskládat do prostoru uzavřeného dokola pletivem, které jej bude držet ve vámi zvoleném tvaru.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies