Drentse Patrijshond

Psí plemeno zvané Drentse Patrijshond vzniklo v 16. století křížením španělského plemene Spioenen (zvaného také Spanjoelen). Drentse Patrijshond je ideálním psem, určeným pro lov v nejrůznějších terénech. Je vhodný i jako domácí mazlíček pro rodinu s malými dětmi.

Drentse Patrijshond

Drentse Patrijshond - povaha

Je to živý, velmi inteligentní, učenlivý, milý a spolehlivý pes. Má rád malé děti, snese se i s ostatními domácími zvířaty. Lehce se přizpůsobuje domácím podmínkám.

Billy - francouzský honič jelenů

Bullmastif - ochránce i kamarád

Burbonský ohař - lovec každým coulem

Kavkazský pastevecký pes

Základní charakteristika plemene dle standartu FCI

Výška:

Pes má v kohoutku 58 až 63 centimetrů, s tolerancí +1 až 2 centimetry. Fena má v kohoutku 55 až 60 centimetrů, s tolerancí +1 až 2 centimetry.

Váha:

Drentse Patrijshond váží v rozmezí 21 až 23 kilogramů. Standard FCI přesnou hmotnost plemene neuvádí.

Srst:

Toto psí plemeno má hustou, tělo dobře pokrývající srst, která není kadeřavá ani zakudrnacená. Srst není dlouhá, na různých částech těla je však delší - na krku a přední části hrudi, na uších. Uši, zadní části předních i zadních končetin jsou pernaté. Zbarvení je bílé s hnědým značením nebo bez něj.

Tělesné proporce dle standartu FCI

Tělo:

Tělo má o trochu delší, než je jeho výška v kohoutku.

Hlava:

Hlavu je dosti široká a mírně kulatá.

Krk:

Krk je silný, středně dlouhý, spíše krátký, než dlouhý, zformované do uvolněné linie mezi hlavou a tělem.

Oči:

Oči jsou posazené daleko od sebe, nejsou hluboké ani vypouklé, jsou mírně větší, oválně tvarované. Jejich požadované zbarvení je jantarové, oční víčka jsou dobře přiléhající.

Uši:

Uši jsou vysoko posazené, přímo od základu visí blízko hlavy bez jakéhokoliv zvrásnění, u základu jsou široké, zakončené v tupém bodu. Vnější části uší jsou pokryty hojnou, zvlněnou, ne však zakudrnacenou srstí. Na špičce uší je srst kratší, vnitřní lem je však také bohatě pernatý.

Ocas:

Ocas je vysoko posazený, délkou dosahuje až k hleznům. Jeho první polovina je nesená svěšeně, jeho druhá polovina pak v nepatrném zatočení nahoru.

Péče o srst není náročná

Pro každodenní kartáčování je vhodné použít kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Pravidelné kartáčování je vhodné, odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Výchova štěněte musí být založena na vzájemném respektu

Výchova štěněte musí být důsledná, měla by začít již od ranného věku štěněte. Výchova musí být také založená na vzájemném respektu.

Toto psí plemeno vyžaduje dostatek pohybu

Toto psí plemeno vyžaduje přiměřené fyzické zátěže a dlouhé procházky. Dožívá se průměrného věku 12 - 13 let, ale i déle.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies