Dopřejte si opravdový sprchový kout, ne koutek!

Čtvrtkruhový nebo čtvercový sprchový kout byl donedávna běžným standartem. Opatrnému otáčení se v těsném prostoru už je ale konec. Užijte si maxi kouty, otevřený srpchový kout nebo sprchu a vanu v jednom!

Žena s rukama pod sprchou

Maxi sprchové kouty si užijete i ve dvou!

Sprchové kouty se obvykle krčí v rohu koupelny, aby v koupelně nezabíraly moc prostoru, možnosti sprchových koutů a van jsou dnes ale mnohem širší než dříve. Rozměry větší než 80x80 cm jsou nestandardní, avšak stále oblíbenější. Už se nemusíte při sprchování cítit stísněně a pohybovat se v koutu opatrně, abyste si neotloukli lokty. Široké sprchové kouty vám umožní rozmáchnout se, jak je libo – a třeba i s vaším partnerem.

Nestandart začíná už na 90 cm, máte-li ale ve své koupelně dostatek prostoru, můžete si dopřát i sprchový kout s šířkou 120, 140, 160 nebo dokonce i více cm. Kout je možné vybavit také masážním boxem, pohodlným sedátkem, různými madly a úchytkami, které ocení zejména senioři, stejně jako případný bezbariérový přístup. Existuje i možnost zasazení dvou sprchových hlavic do jednoho koutu nebo bočních trysek pro masáž nohou či zad.

Otevřené sprchové kouty vyžadují dostatek prostoru

Do bytů se z tělocvičen a fitness center přesouvají také otevřené sprchové kouty, které mohou být skutečně rozměrné. Tyto kouty se většinou skládají jen z vaničky a čelní stěny, která zachycuje stříkající vodu. Boční části koutu jsou ale otevřené. Čelní stěna může být buďto z čirého nebo mléčného skla nebo je možné využít dekorované sklo.

Vana a sprchový kout v jednom? Perfektní řešení!

Další nápaditou variantou je pořídit si vanu s vysouvacím sprchovým závěsem. Můžete jej využít jak při koupeli ve vaně – nehrozí, že si zacákáte podlahu, tak i při sprchování, kdy zase využijete větší prostor než v klasických sprchových koutech. Závěs lze přitom přimontovat i na stávající vanu, nemusíte kvůli němu kupovat zcela novou. Pakliže ale novou tak i tak chcete, vyzkoušejte třeba obdélníkovou s rovnými širokými okraji, které můžete využít pro odkládání kosmetických potřeb, ale třeba i šampaňského a misky s jahodami.

Tématické články:

Vanu nebo sprchový kout?

Koupelna vhodná pro děti

Koupelny - vany a jejich druhy

Přestavba koupelny - pryč s umakartem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies