Domácí vinotéka pro každého milovníka vína

Každý milovník vína ví, že jeho oblíbený nápoj vyžaduje kvalitní péči a také specifické podmínky, jichž dosáhnout je opravdu složité. Řešením je pořízení domácí vinotéky, která imituje prostředí tradičních vinných sklepů a vínu tak poskytne správné podmínky pro uskladnění i dozrávání.

Nalévání vína do sklenice

Jak správně skladovat víno?

Aby víno dokonale lahodilo oku i chuťovým pohárkům, musí být správně uskladněno. Ne každý ovšem může svému oblíbenému nápoji nabídnout takové podmínky, které imitují prostředí pravých vinných sklípků. Některým milovníkům vína v tom brání stísněné prostory v bytech, jiným zase nevhodné podmínky ve sklepech svých domů.
Chcete-li dosáhnout co nejlepších výsledků, je zapotřebí skladovat láhve s vínem v tmavých místnostech, s dostatečně vlhkým vzduchem a konstantní teplotou, pohybující se v rozmezí 10 až 14°C. Tato teplota je ideální pro pomalé dozrávání, díky kterému víno získá vytříbenou chuť, oku lahodící barvu a podmanivé aroma. Je také důležité, aby lahve s vínem byly skladovány v horizontální poloze a zbytečně se s nimi nemanipulovalo.

Nemůžete těchto podmínek dosáhnout, ale přesto se nechcete vzdát svého snu, kterým je vlastnit vinný sklípek? Zvažte možnost pořízení domácí vinotéky, která dokonale imitujte prostředí jak pro skladování, tak i pro pomalé dozrávání vína.

Domácí vinotéka – pomocník pro každého milovníka kvalitního vína

Domácí vinotéka vám dá záruku, že vámi servírované víno bude mít vždy správnou teplotu, barvu i aroma. Mezi hlavní přednosti vinotéky patří variabilita umístění, nízká energetická náročnost, tichý chod, možnost nastavení teploty a jednoduché ovládání.

Před koupí zvažte nejen velikost a design vinotéky, ale také vnitřní uspořádání (skladovací zóny, police), možnost nastavení různých teplot v jednotlivých chladících zónách (pro jednotlivé druhy vín), pohodlnost manipulace s uskladněnými lahvemi, filtraci (nejlépe s aktivním uhlíkem) a cenu, která se u domácích vinoték pohybuje v rozmezí od několika tisíců do několika desetitisíců. 

Značkové domácí vinotéky můžete zakoupit již od 2.200 Kč v e-shopu levneELEKTRO.cz, držitele titulu ShopRoku 2012 - finalista.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies