Domácí skleník s bylinkami

Mít doma čerstvé bylinky po celý rok, nemusí být problém - jen je potřeba vědět, jak na to. Jednou z možností je například pěstovat bylinky v domácím skleníku, který nezabere mnoho místa a přitom pomůže, aby se rostlinám dobře dařilo od jara až do zimy.

Řeřicha

Proč pěstovat bylinky doma

Zajistíte-li jednotlivým druhům správné pěstební podmínky, můžete se z úrody čerstvých bylinek radovat po celý rok. Chuť pokrmů ochucených čerstvými bylinkami je úplně jiná (a mnohem lepší!), než když k ochucení použijete bylinky v sušeném stavu.

Další výhodou domácky pěstovaných bylinek je to, že můžete ovlivnit, čím je ošetříte proti nežádoucím chorobám a škůdcům. V obchodech se obvykle setkáte s bylinkami ošetřenými různými postřiky a hnojivy, které vašemu zdraví zrovna dvakrát neprospívají - a tomu se můžete díky vlastnoručnímu pěstování vyhnout…

bazalka

Jaké bylinky lze pěstovat v domácím skleníku

V domácím skleníku můžeme pěstovat šalvěj, mátu, mateřídoušku, meduňku, majoránku, tymián, bazalku, kadeřavou petržel, oregáno, kopr, rozmarýn, saturejku, yzop, tymián, koriandr, levanduli a mnoho dalších druhů. Všechny druhy bylinek je vhodné pěstovat ze semen, protože bylinky, které zakoupíte již předpěstované v květináčích (například v supermarketech, kde jsou pěstovány v omezeném prostoru a při umělém osvětlení), obvykle během chvíle uschnou.

Skleník pro pěstování bylinek - koupený nebo vlastnoručně vyrobený

Skleník určený pro pěstování bylinek si můžete koupit a nebo si jej také vlastnoručně vyrobit. Rozhodnete-li se skleník zakoupit, poohlédněte se ve specializovaných prodejnách, kde vám poradí s jeho výběrem. Jste-li zruční, můžete si jej navrhnout a vyrobit vlastnoručně. Důležité je, aby byl skleník dostatečně velký a zároveň byl schopen bylinkám zajistit potřebné podmínky pro jejich pěstování.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies