Domácí rajský protlak

Rajčata jsou součástí velmi mnoha chutných pokrmů. Rajčata můžeme konzumovat čerstvá, můžeme je také zavařit a nebo si z nich připravit výborný domácí rajský protlak, který nám dlouho vydrží.

Rajčata

Domácí rajský protlak

Rajčata jsou součástí velmi mnoha chutných pokrmů. Rajčata můžeme konzumovat čerstvá, můžeme je také zavařit a nebo si z nich připravit výborný domácí rajský protlak. 

Co budeme potřebovat

1500 gramů měkkých rajčat, 1 lžíce soli, 1 lžíce mletého bílého pepře.

 

Postup přípravy rajského protlaku

Nakrajená měkká rajčata podusíme asi 10 minut, poté je propasírujeme přes sítko a vaříme dalších 10 minut. Takto vzniklý rajčatový protlak osolíme, okořeníme a vložíme do spodní části trouby. Při teplotě do 150°C jej necháme odpařovat, dokud nezhoustne. Horským rajským protlakem plníme sklenice a poté sterilujeme 15 minut při teplotě 80°C. Pochutnáte si a dodáte tělu spoustu vitamínů - rajčata jsou výborným zdrojem antioxidantů.

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 16 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies