Domácí rajský protlak
Rajčata jsou součástí velmi mnoha chutných pokrmů. Rajčata můžeme konzumovat čerstvá, můžeme je také zavařit a nebo si z nich připravit výborný domácí rajský protlak.
Co budeme potřebovat
1500 gramů měkkých rajčat, 1 lžíce soli, 1 lžíce mletého bílého pepře.
Postup přípravy rajského protlaku
Nakrajená měkká rajčata podusíme asi 10 minut, poté je propasírujeme přes sítko a vaříme dalších 10 minut. Takto vzniklý rajčatový protlak osolíme, okořeníme a vložíme do spodní části trouby. Při teplotě do 150°C jej necháme odpařovat, dokud nezhoustne. Horským rajským protlakem plníme sklenice a poté sterilujeme 15 minut při teplotě 80°C. Pochutnáte si a dodáte tělu spoustu vitamínů - rajčata jsou výborným zdrojem antioxidantů.
Diskuze