Domácí mazlíčky si můžete nechat pojistit

V některých státech je pojištění domácích mazlíčků povinné, u nás jej lidé příliš nevyužívají. Přitom nikdy nevíte, kdy vám může zvíře onemocnět nebo zavinit škodu na cizím majetku. Za úhradu nákladů pojišťovnou pak budete jen a jen vděčni.

Pes, dívka

Typy pojištění pro psy a kočky

České pojišťovny mají většinou v nabídce pojištění pro domácí mazlíčky spojené s náklady na veterinární ošetření zvířete při jeho nemoci či úrazu nebo pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou psem. Pojistné se pohybuje od 600 Kč za rok u koček, u psů bývá částka vyšší. Pro asistenční, slepecké a záchranářské psy poskytuje většina pojišťoven slevu.

Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou psem (nebo kočkou)

Tento typ pojištění se může hodit každému majiteli psa nebo kočky. Kočka může přeběhnout přes cestu a způsobit dopravní nehodu, pes zase zaútočit na pošťáka – náklady na škodu na zdraví či majetku třetí osoby jste pak povinen hradit vy.

S pojištěním odpovědnosti za škodu způsobenou psem či kočkou vám může být proplaceno až 70% celkových nákladů. Pojištění si můžete sjednat i při vycestování s domácím mazlíčkem do zahraničí. V některých evropských státech je pojištění odpovědnosti pro majitele bojových plemen povinné ze zákona!

Pojištění nákladů na veterinární léčbu

Pojištění nákladů na veterinární léčbu zahrnuje výkony veterinářů včetně použitého materiálu a léčiv, ale i případnou hospitalizaci. Hodí se například tehdy, kdy váš mazlíček onemocní a musí být podroben nákladné léčbě. U starších zvířat se s narůstajícím věkem procento hrazených nákladů snižuje.

Pojištění uhynutí nebo utracení

Nad touto variantou raději ani nepomýšlíme, přesto – smrt se týká nás všech. Pojistná událost se může stát v důsledku nemoci, úrazu, operace či otravy. O tomto typu pojištění by měli uvažovat zejména majitelé služebních psů.

Jaké psy a kočky lze pojistit?

Pojistit lze u nás psa nebo kočku většinou od šesti měsíců do osmi let věku. Zvíře musí být registrováno u státní či obecní správy, označeno čipem nebo tetováním, mít platnou evidenční známku, u pojištění nákladů na veterinární léčbu také očkovací průkaz a povinná očkování. Pojistit lze i psy horské služby, canisterapeutické, služební nebo asistenční psy.

Foto: www.anoel.cz

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies