Domácí mazlíček - zvířecí hotel či náhradní rodina?

Většina lidí je považuje za právoplatné členy rodiny. Zvířátka ale s námi nemohou cestovat vždy a všude. Co když s námi nebude moct jet? Má tato situace řešení? Ale jistě. Tím řešením je náhradní rodina či zvířecí ubytovna neboli hotel pro naše zbožňované mazlíčky.

Jak se postarat o svého mazlíčka před odjezdem na dovolenou?

 

V okamžiku, kdy si pořizujeme nějaké domácí zvířátko, přemýšlíme nad tím, jak se mu budeme věnovat. Obětujeme část svého volného času i nemalé finanční prostředky jen proto, aby mělo vše, co si bude přát. Chceme jej hýčkat, ale problém nastává ve chvíli, kdy potřebujeme někam odjet. Ať už to je jen na víkend či na dvoutýdenní dovolenou.

 

Ano, můžete to vyřešit i tak, že poprosíte někoho z rodiny či přátel. Ale co když mají jiné plány nebo jim z nějakého jiného důvodu nemohou poskytnout dočasné útočiště. Pak už zbývají pouze 2 řešení. Zařídit si dovolenou někam, kde mazlíček nebude na obtíž a vy si ho tak můžete vzít s sebou, nebo ho ubytujete do zvířecího hotelu či ho necháte napospas náhradní rodině.

 

Pro co se tedy rozhodnete?

 

Je určitě hodně těžké, dát svého zvířecího miláčka někam, kde to nezná a hlavně tam s ním nebudete vy. Ale jestli ho nechcete nechat o samotě doma, raději zvolte zvířecí hotel. Můžete si vybrat z poměrně široké nabídky hotelů pro domácí mazlíčky. Klidně tam zajděte nejprve sami a zeptejte se, jestli se tam můžete porozhlédnout.

 

Pak už bude záležet na tom, kolik jste ochotni zaplatit. Jsou tam totiž i další služby, které si můžete zakoupit navíc. Klidně svému mazlíčkovi dopřejte skutečnou dovolenou se spoustou legrace a luxusní péče. Těmi dodatečnými službami může být velký výběh, celodenní péče, zvířecí klubovna, spací místnost, televize, gauč a podobně. Do hotelu později s vaším domácím mazlíčkem přineste i jeho očkovací průkaz, oblíbenou hračku, deku, pelíšek, obojek, vodítko a jídlo, na které je zvířátko zvyklé.

 

Jestli si pro svého mazlíčka vyberete raději náhradní rodinu, je dobré si prověřit vámi zvoleného profesionálního pečovatele. Jde tu především o “rodinný přístup”. Pečovatele si prověříte nejlépe sami a také dle referencí dřívějších zákazníků. Pak se jen spolu musíte domluvit na ceně a případně na dalších službách. Cena za hlídání mazlíčka v náhradní rodině je kolem 100 Kč na den. Ubytovny jsou poněkud dražší, ale především záleží na druhu domácího mazlíčka - kočka, pejsek, želvička či jiné zvířátko.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies