Domácí mazlíčci - vhodný vánoční dárek?

Zvířátko potřebuje pravidelný přísun potravy, vody, dostatek pohybu a pravidelnou veterinární péči. Jste schopni se o domácí mazlíčky postarat? Bude právě zvířátko tím pravým dárkem?
Papillon

Domácí mazlíčci – jsou zvířátka vhodným vánočním dárkem?

Chcete pořídit svým dětem k Vánocům nějaké zvířátko? Zvážili jste toto rozhodnutí opravdu dobře? Než se ale rozhodnete pořídit svým dětem nějakého domácího mazlíčka, měli byste pouvažovat, zda budou vaše děti schopny se o něj postarat, a také zda i vy budete mít na zvířátko dostatek času.

Domácí mazlíčci potřebují péči

Zvířátko potřebuje pravidelný přísun potravy, vody, dostatek pohybu a pravidelnou veterinární péči. Psa, kočku, činčilu, křečka, králíka nebo morče je vhodné také jednou za čas ostříhat, okoupat, učesat a podívat se v jakém stavu má drápky. Za vaší péči se vám váš chlupatý zvířecí miláček láskyplně odvděčí.

O stříhání drápků přímo z veterinární ordinace ZDE

Pohyb je pro zvířata důležitý

Pohyb je pro domácí mazlíčky velmi důležitý. Nezapomeňte, že hlavně pejskové potřebují každodenní venčení, pravidelné očkování a koupání. Nejenom psi, ale také kočky, fretky, zakrslí králíci nebo morčata potřebují procházku.

I domácí mazlíčci mohou onemocnět

Nejen lidé, ale také zvířata mohou trpět různými nemocemi. Takové nemoci, jako jsou například chřipka, rakovina nebo nádorové onemocnění nejsou u zvířat ničím neobvyklým. Zvířata mohou trpět bolestmi kloubů nebo také zubním kazem.

Pravidelná návštěva u veterinárního lékaře

Tak jako vy potřebujete čas od času zajít s bolístkou k lékaři, tak i domácí mazlíčci uvítají pravidelné prohlídky u veterinárního lékaře. Veterinární lékař může včas zjistit jestli vašemu zvířátku něco schází. Pokud ano, můžete začít s včasnou léčbou, která může zachránit vašemu miláčkovi život. Proto doporučujeme, nepodceňujte pravidelné veterinární prohlídky!

Vánoční dárky a inspirace k nákupu!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies