Domácí dílna - čističky vzduchu

Chcete také docílit toho, aby byl váš domov příjemný, útulný, bez bakterií a nepříjemného zápachu? Pomoci vám mohou čističky vzduchu. Pojďte se společně s námi na ně podívat blíže.

Pohovka, stůl a křesla

Čističky vzduchu – proč čistit vzduch?

Proč bychom měli čistit vzduch ve svém obydlí? Zvláště ve velkých městech je vzduch velmi znečištěný, vzduch v uzavřené místnosti bývá mnohonásobně znečištěnější. V místnostech bývá 2 krát až 10 krát horší vzduch, než venku.

 

V nevětrané místnosti se nachází nejen velké množství původců nemocí (například plísně, bakterie či viry), ale také plno mikroskopických částic. Mnoho z nich je tak malých, že se mohou dostat přímo do vašich plic.

 

Čističky vzduchu odstraňují ze vzduchu prach, pyl, cigaretový kouř, bakterie a pachy, čímž přispívají k vytvoření zdravého životního prostředí.

Základní princip čističky vzduchu – ideální řešení pro alergiky

Díky použití několika druhů filtrů čističky vzduchu umí nejen odstraňovat smog a prach, ale také eliminují pyl, čistí vzduch od cigaretového kouře, ničí choroboplodné zárodky, bakterie i plísně, zachytávají mechanické částice (jako např. zvířecí chlupy, peří, prach apod.), odstraňují nepříjemný zápach...

 

Použití čističky vzduchu v domácnosti je ideálním řešením pro alergiky. Čistička vzduchu by měla pracovat co nejvíce ekonomicky. Senzory prachu a zápachu ohlásí, kdy vzrůstá zatížení místnosti a teprve poté se zapne na vyšší výkon. Náklady na údržbu čističky jsou téměř minimální.

Základní rozdělení čističek vzduchu

  1. bytové, kancelářské čističky vzduchu
  2. průmyslové čističky vzduchu

Bytové čističky mají většinou 3 typy filtrů

Bytové čističky mají většinou 3 typy filtrů. První z nich je klasický antibakteriální filtr, který je omyvatelný, pachový filtr z aktivního černého uhlí a tzv. Hepa filtr.

Průmyslové čističky vzduchu

Průmyslové čističky vzduchu se používají pro čištění vzduchu v komerčních nebo pracovních prostorách. Elektrostatický filtr zachytí až 99% znečištěných částic přítomných ve vzduchu.

 

Průmyslové čističky vzduchu mají také v sobě 3 typy filtrů. Mechanický filtr (zadrží nejhrubší nečistoty), elektrostatický filtr (polapí i nejmenší částice až po 0,01 mikronu) a karbonový filtr (slouží k odstranění nepříjemných zápachů).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies