Dětské pískoviště v moderní zahradě

Každé dítě miluje hru na pískovišti. Co ale dělat, když jste na prostor pro pískoviště předem nemysleli a teď by se hodilo? Poradíme vám, jak vkusně a prakticky zapravit pískoviště do moderní zahrádky.

Mušle s pískem na dla

Zahrada a pískoviště – ráj pro děti

Pokud si myslíte, že zřizovat pískoviště v zahradě potřebuje přílišné množství úsilí a nakonec se to nevyplatí, mýlíte se. Pískoviště se totiž dá postavit velmi jednoduše a navíc, vaše dítě bude mít ohromnou radost.

Typy pískovišť

Nejprve je nutné si rozmyslet, jaký typ pískoviště chcete na vaší zahrádce postavit. Velmi oblíbená jsou ohraničená pískoviště, u kterých však často nastává problém s plesnivěním dřeva. Navlhlý písek totiž drží vlhkost velmi dlouho a následně dochází k poškozování materiálu, kterým je dětské pískoviště ohraničeno. Řešením je pak každodenní zakrývání písku, kterým se vyhnete nadbytečnému zvlhčení.

 

Trendem poslední doby jsou pískoviště nejrůznějších tvarů, která jsou pro stavbu velmi nenáročná. Nejčastěji se staví přímo uprostřed zatravněné plochy, a to tak, že se do hlíny vyhloubí jáma podle toho, jak chcete mít pískoviště hluboké. Nezapomínejte na to, že do plochy mezi hlínou a navezeným pískem je nutné zapravit nepropustný kvalitní materiál, který bude sloužit jako ochrana před smíšením písku s hlínou.

Co potřebujete na stavbu pískoviště?

Jestliže si chcete vyrobit pískoviště sami, potřebujete velmi kvalitní dřevěný materiál, který je nutné také povrchově ošetřit před vlhkostí.

 

Dětská pískoviště se dají také koupit, jediná nevýhoda je, že se nedají sehnat v atypických rozměrech, které jsou pro moderní zahradu velmi zajímavé. Nicméně dětské pískoviště ve tvaru čtverce nebo obdélníku lze pořídit už od jednoho tisíce korun – za podobnou cenu se pískoviště vyrábějí ve velikosti od jednoho do jednoho a půl metru strany.

Přístavby na hračky

Velmi praktickou a módní záležitostí jsou také přístavby na hračky, které se k pískovišti jednoduše připevní a plní nejen estetický, ale také praktický účel, který vaše dítko určitě ocení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies