Dekorativní lišty – pro dokonalost v každém detailu

Dekorativní lišty jsou skvělým způsobem, jak celkově a hlavně do detailu doladit celkový dojem vašeho bytu či domu. Lišty můžete použík k doladění stropů, rohů i podlahy. Zkrátka všeho, co vás napadne...

Plovoucí podlaha

Druhy dekorativních lišt – základní rozdělení

  • plastové dekorativní lišty
  • dřevěné dekorativní lišty
  • dekorativní lišty z PVC
  • polystyrenové dekorativní lišty

Plastové dekorativní lišty

Plastové dekorativní lišty se používají jak k začištění stropů, tak i podlah apod. Jejich výhodou je dlouhá životnost a také odolnost. Oproti lištám polystyrenovým se jen tak nepoškrábou. Cena plastových lišt je však mnohem vyšší.

Dřevěné dekorativní lišty

Dřevěné dekorativní lišty jsou mezi druhy, které jsme v dnešním článku uvedli, podle našeho názoru nejhezčí. V interiéru, který je celkově laděn do přírodního stylu, je velmi efektním prvkem. Jejich cena je však také z uvedených druhů nejvyšší.

Dekorativní lišty z PVC

PVC nebo můžeme také říci „kobercové“ lišty lze ve velkých obchodech zakoupit ve více provedeních. Vybrat si můžeme z různých délek, šířek a barevných provedení. Můžete si také vybraz, zda-li chcete lišty samolepící nebo klasické (na ty si musíte koupit speciální lepidlo, které vám lišty přilepí k povrchu, na který je chcete umístit). Většinou se tyto lišty používají k začištění rohů mezi stěnou a podlahou. Cena 5 metrů samolepící lišty se dle její šířky pohybuje v rozmezí od 100 do 300 korun.

Polystyrenové dekorativní lišty

Polystyrenové dekorativní lišty jsou určeny zejména pro dokončení a začištění stropů, na které jsme nejdříve nalepili s pomocí speciálního lepidla takzvané stropnicové čtverce. Ty doladí nejen celkový dojem dobře odvedené práce do posledního detailu, ale také pokoj dobře zaizolují a hlavně zateplí. Cena jedné lišty se pohybuje od 10 do 150 korun – záleží na druhu, délce, použitém materiálu a také vzoru.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies