Dejte bytu novou, barevnou tvář

Nebojte se experimentovat a dejte svému bytu novou, barevnější tvář. V dnešním článku si povíme o zajímavých způsobech zdobení zdí.

Moderní tapeta

Není malování, jako malování

O tom, jak vymalovat pokoj klasickým způsobem jsme již psali (více informací se dozvíte ZDE). V dnešním článku si povíme o netradičních technikách a také barevných kombinacích, kterými můžete své stěny v bytě ozdobit. Nebojte se a experimentujte!

Tupování

Jednou z mnoha netradičních technik, je takzvané tupování. Barva se na zeď nanáší s pomocí tupovací štětky, což zdem dodá zajímavý „čmouhovitý“ design.

Batikování zdí

Vyzkoušet na zdi můžete také batikování. Do základu barvy obtiskujte textilie (můžete obtiskovat i klasickou mycí houbu), které jsou namočeny v jiných barvách, než je základ.

Barevné rozmývání

Při této technice se štětce střídavě namáčejí do barvy a poté do vody. Barevné linie se tak na zdi rozptylují do šířky. Další možností je mramorování, to je ovšem mnohem složitější.

Dekorační barvy vám vytvoří jinou strukturu zdí

Pokud chcete, aby stěna měla nejen barvu, ale i strukturu, můžete použít speciální dekorační barvy, které stěně dodají požadovaný efekt. Vzory jsou závislé na druhu a velikosti náplně ve směsi a také na způsobu nanášení na zeď.

Dejte barvám šanci

V dnešní době jsou jednobarevné (zejména bílé) stěny již pasé. Pokud však ještě máte bílé stěny v domě či bytě, vyměňte je za barevné – sami pak můžete pozorovat tu změnu, jak „trocha“ barvy dodá pokoji novou, veselejší a také útulnější tvář. Při výběru vhodné barvy berte v potaz celkové zařízení bytu a také doplňky. Barvy můžete i kombinovat – například dvě stěny v pokoji natřít barvou žlutou a další dvě stěny barvou zelenou.

Oživte stěny stylovými tapetami

Další možností, jak poměrně snadno a efektivně zmodernizovat stěny, je technika tapetování. O tapetování jsme psali ve článku ZDE. Na trhu jsou nyní k dostání opravdu kuriózní tapety s plastickými vzory, které dodají stěnám ten správný šmrnc a navíc dají vyniknou zařízení pokoje. Nechte se inspirovat naší fotogalerií, kterou jsme si pro vás připravili.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies