Dehydratace u zvířat

Dehydratace u zvířete může nastat kdykoliv, nejenom v horkých letních dnech. Jak poznat, zda-li vaše domácí zvíře netrpí nedostatkem tekutin? Více o dehydrataci se dozvíte právě v dnešním článku.

Pes, jablko, chlamydie

Dehydrataci zvířete může způsobit průjem

Pokud váš domácí mazlíček trpí průjmem, který nelze žádným způsobem zastavit či zmírnit, je vhodné poradit se o jeho léčbě s veterinárním lékařem. Pokud léčbu průjmu zanedbáte, může se velmi snadno stát, že bude váše zvířatko dehydatováno. Dehydratace organismu může způsobit vážné zdravotní potíže!

I při přepravě myslete na pitný režim vašeho zvířete

Pokud s vašim domácím mazlíčkem cestujete (je jedno zda-li v létě a nebo zimě) déle než hodinu autem či jiným dopravním prostředkem, měli byste mu na cestu přibalit vodu, aby se mohl napít. Cestování mu může způsobit stres, při kterém se celkově zrychlí chod jeho organismu, proto je vhodné pravidelně doplňovat tekutiny, abychom předešli možnému riziku dehydratace.

Pije vaše domácí zvíře hodně a nebo málo?

Pokud jste si všimli, že vaše domácí zvířátko působí malátným dojmem, často polehává a nebo se chová jinak, než obvykle, je vhodné u něj vypozorovat, jak často pije. Pokud se vám zdá, že pije málo, snažte se mu vodu pravidelně připomínat. Nejlépe tak, že mu ji strčíte pod čenich.

Jak zjistit možnou dehydrataci u psa?

Zjistit, zda-li je pes dehydratován, můžeme také následujícím způsobem: Uchopte jeho kůži na zadní straně krku mezi palec a ukazováček a jemně ji povytáhněte. Správně by měla srst okamžitě slehnout. Pokud tomu tak není, pes je dehydrován – čím déle slehnutí trvá, tím více je pes dehydratován!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.8 Počet: 4 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies