Játrové kostičky
- Játra - 0,5 kg
- Ovesné vločky - 0,5 kg
- Vejce - 3 ks
- Majoránka - malé množství
- Česnek - 2 stroužky (musíte si ale být jistí, že vašemu pejskovi česnek nevadí)
Všechny suroviny důkladně rozmixujte. Těsto pak rozetřete po celé délce plechu, který jste si vyložili papírem na pečení. Dejte péct do rozehřáté trouby na 180 - 200 °C. Po 20 minutách vyndejte plech z trouby a ještě za tepla rozkrájejte těsto na úhledné kostičky.
Jablečné kroužky
- Celozrnná mouka - 2 šálky
- Žitná mouka - 1 šálek
- Nastrouhaná jablka - 1 šálek
- Vejce - 1 ks
- Olej - 3 lžíce
- Jedlá soda - 1 lžička
- Voda - ½ šálku
- Jablečný džus - ¼ šálku
Připravte si větší mísu. Do ní nasypte mouku a jedlou sodu. Promíchejte a přidejte k nim vyšlehané vajíčko, nastrouhaná jablka, olej, vodu i džus. Všechny ingredience promíchejte. Vznikne vám tekutější těsto.
Vlijte jej do sáčku na zdobení a na plech vystlaný pečícím papírem začněte vymačkávat kroužky. Dejte do předehřáté trouby na 220 °C a pečte minimálně 15 minut. Pak je ještě několik minut nechte v troubě dojít.
Tuňákové sušenky
- Kukuřičná mouka - 1 šálek
- Ovesné vločky - 1 šálek
- Prášek do pečiva - ¼ lžičky (můžete nahradit sodou)
- Tuňák ve vlastní šťávě či v oleji - 1 malá konzerva
- Voda - ⅓ či ½ šálku
Nejprve rozdrťte ovesné vločky, aby vám vznikla mouka. Tu nasypte do menší mísy. Pak si připravte druhou misku a v ní rozmačkejte tuňáka. Přidejte vodu a ostatní suroviny spolu s rozdrcenými vločkami a pořádně promíchejte. Měla by vám vzniknout tuhá směs.
Z ní pak vyválejte plát těsta silný cca 1 cm a pomocí vykrajovátek tvořte různé tvary. Plech si vyložte pečícím papírem, na který položíte sušenky. Než je vložíte do trouby, nechte je chvíli odpočinout. Po 4 minutách dejte plech do rozehřáté trouby na 200 °C a pečte přibližně 20 minut. Sušenky budou hotové, jakmile získají zlatavou až nahnědlou barvu.
Diskuze