Čokoládové půlměsíčky

Uvažujete o tom, co nabídnete hostům k silvestrovskému pohoštění? Hosté určitě nepohrdnou čokoládovými půlměsíčky, které vypadají vábně nejen na oko, ale také budou radostí pro chuťové buňky.
Vánoční cukroví

Co budeme potřebovat k přípravě půlměsíčků

  • 180 gramů moučkového cukru
  • 180 gramů tuku (másla)
  • 180 gramů polohrubé mouky
  • 180 gramů jemně mletých ořechů
  • 5 vajec
  • 4 lžíce kakaa nebo 50 gramů čokolády

Citrónová poleva

  • 250 gramů moučkového cukru
  • 2 lžíce horké vody
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička oleje

Postup přípravy čokoládových půlměsíčků

Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Do směsi přidáme jemně mleté ořechy, kakao nebo čokoládu, a zamícháme. Nakonec postupně vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a zvolna pečeme při 180°C.

Jakmile vytáhneme plech z trouby, polijeme upečené těsto citrónovou polevou a vykrajujeme formičkami půlměsíčky (můžeme vykrajovat také srdíčka, čtverečky atd. podle vaší fantazie).

Citrónová poleva - příprava

Cukr, horkou vodu, citrónovou šťávu a olej umícháme na hustou a lesklou polevu, kterou polijeme upečené čokoládové těsto. Uložíme do chladné místnosti a můžeme podávat.

Silvestr se neobejde bez slané varianty pohoštění - příprava sýrového pečiva

A samozřejmě bez bublinek by to ani nebyla oslava Nového roku

Tipy na silvestrovskou párty - silvestrovské pobyty 2006/2007

Silvestrovské přípitky netradičně - pár receptů na míchané drinky >>

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2020 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů Cookies