Čokoládové preclíčky

Těsto na čokoládové preclíky tvoříme z uvedených ingrediencí - mouky, cukru, másla a dalších. Z těsta tvoříme válečky a tvarujeme preclíčky, které zdobíme hořkou čokoládovou polevou.

Preclííky

Co budeme potřebovat k přípravě čokoládových preclíčků

250 gramů hladké mouky, 75 gramů cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 vejce, 125 gramů másla, 200 gramů hořké čokoládové polevy.

Čokoládové preclíčky – postup přípravy

Mouku, cukr, vanilkový cukr a vejce smícháme a propracujeme. Poté přidáme máslo, které nakrájíme na kousky a rozdělíme rovnoměrně na okraje mouky. Velkým nožem prohněteme a vypracujeme vláčné těsto.

Z připraveného těsta vytvoříme hroudu, zabalíme ji do fólie a dáme do lednice na 30 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto naporcujeme a na pomoučněném vále každý díl rozválíme vždy na přibližně 1 centimetr hrubý pruh.

Pláty srolujeme do válečku a vytvarujeme preclíky. Na plech položíme pečící papír, a poté na něj naskládáme preclíky, které pečeme přibližně 15 minut. Po upečení necháme preclíčky pečlivě vychladnout. Čokoládu mezitím rozpustíme v horké vodní lázni a nakonec potřeme celé preclíčky čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2021 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů Cookies