Čím rozdělit prostor v bytě

Víte, jak lze efektivně přeměnit jeden velký pokoj na dva menší? V dnešním článku vám poradíme!

Pokoj

Rozdělte velký pokoj na dva malé

Pokud potřebujete dva menší pokoje, není to žádný problém. Optimální podmínky jsou, pokud je původní místnost dostatečně velká, průchozí, má dvě okna a optimálně i dva radiátory.

Rozdělení pokoje – opticky nebo protihlukově?

Splnili jste podmínky uvedené v odstavci výše? Pokud ano, můžete začít uvažovat nad vhodným „dělícím“ materiálem. Na výběr máte hned z několika možností. Důležité je, abyste si předem rozmysleli, zda-li chcete pokoj rozdělit pouze opticky a nebo zda-li chcete vybudovat dva samostatné pokoje (tedy včetně zvukové izolace). Pokud máte v domě či bytě dostatek prostoru, je vhodnější druhá varianta. První, optická varianta se hodí zejména do menších prostorů.

Optické rozdělení pokoje

Optické rozdělení spočívá v umístění lehkého materiálu napříč pokojem, k jehož instalaci nebudete muset provádět žádné stavební práce. K rozdělení pokoje můžete použít lehké rolety či efektní japonskou stěnu. Použít můžete také klasické závěsy, nebo pokoj přepůlit s pomocí skříní, které budou nejen plnit funkci „předělovačů“, ale také funkci úložného prostoru.

Trvalé rozdělení pokoje vyžaduje stavební práce

Rozdělení pokoje můžete i dalšími, náročnějšími způsoby. První možností je vybudování další (nosné) stěny, která bude vést napříč původním pokojem. Pozor – tento záměr je nutné předem ohlásit stavebnímu úřadu, vhodná je také konzultace s odborníkem, v nejlepším případě nechat si stěnu postavit od odborníků.

Další, velmi efektní možností, jak rozdělit prostor v pokoji, je za pomoci luxfer. Ty se stávají v poslední době opravdovým hitem, nejen díky své praktičnosti, ale také díky široké nabídce barevných provedení. Luxfery vypadají nejen efektně, navíc nepropouští příliš světla a také tlumí hluk. Další možností je pak využití sádrokartonu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies