Chutné recepty z mléka a zakysané smetany

Pro milovníky mléka a všech jeho forem, jsme si dnes připravili velmi chutné a oblíbené recepty. Těšit se můžete na ovocný dort ze zakysanou smetanou, banánové palačinky či ovocné mléčné koktejly. Přejeme vám předem Dobrou chuť.

Ovocný dort se šlehačkou

Recept na piškotový dort ze zakysané smetany

3 kelímky zakysané smetany, 1 smetana ke šlehání, 2 lžíce moučkového cukru, 2 balíčky dětských kulatých piškotů, kompotované, čerstvé nebo mražené ovoce, kokos a olej

Jak budeme postupovat

Dortovou formu lehce vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem nebo piškotovými drobečky. Zakysanou smetanu, moučkový cukr a ušlehanou smetanu smícháme v krém. Dno vysypané formy poklademe piškoty. Jeden vedle druhého.

 

Další vrstva je krém, na ten poklademe plátky ovoce, následuje opět krém a piškoty. Poslední vrstva by měl být krém, který pěkně srovnáme a zasypeme kokosem.

 

Dort zatížíme rovným talířem nebo táckem, na který postavíme třeba hrnec s vodou. Celý tento výtvor necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí formu odstraníme a dort zdobíme kousky ovoce a tuhou šlehačkou.

Recept na banánové palačinky (pro 4 osoby)

4 vajíčka, 6 polévkových lžic zakysané smetany, 4 lžíce hladké mouky, špetka soli, 4 banány, 4 lžíce másla, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce skořice, 1 šlehačka

Jak budeme postupovat

Vajíčka, mouku, zakysanou smetanu a sůl vymícháme na hladké těstíčko, které necháme chvíli odpočinout. Na pánev dáme čtvrtinu másla, rozehřejeme a přisypeme na plátky nakrájený oloupaný banán.

 

Chviličku spolu podusíme a zalejeme čtvrtinou těsta. Upečeme palačinku z obou stran do zlatova. Tak postupujeme ještě 3x. Hotové palačinky posypeme cukrem smíchaným se skořicí, přeložíme a zdobíme šlehačkou nebo zbylou oslazenou zakysanou smetanou a plátky banánu.

Recept na mléčné koktejly s ovocem (2 porce )

150 g ovoce, 500 ml mléka, šťáva z půlky citrónu, asi 2 lžíce moučkového cukru

Jak budeme postupovat

Ovoce ( jahody, borůvky, maliny, zralé meruňky, broskve atd. ), může být i ovoce mražené nebo kompotované, rozmixujeme a přidáme mléko, citrónovou šťávu a vše spolu dobře našleháme. Můžeme přidat i 100 ml šlehačky (šlehačka vytvoří bohatější pěnu).

 

Podáváme ve skleněných pohárech, které zdobíme kopečkem našlehané smetany a kouskem celého ovoce nebo lístky čerstvé meduňky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies