Chutné recepty z jednoho hrnce

Jídlo z jednoho hrnce, takzvaný "eintopf", je vynikající způsob, jak s malými energetickými náklady, úsporou času, jedním větším hrncem a bez velkých kuchařských zkušeností můžete připravit chutný a zdravý pokrm.

Miska, talíř

Recept na vepřové maso se zeleninou (pro 4 osoby)

400 g libového vepřového masa, 4 stonky celeru, 2 cibule, 3 lžíce másla, čtvrt lžičky soli a mletého pepře, 2 lžíce sójové omáčky, 250 ml masového vývaru, 300 g mražených zelených fazolek, 50 g půlených mandlí

Jak budeme postupovat

Maso nakrájíme na proužky, celer na kousky a oloupanou cibuli na kostičky. 2 lžíce másla zahřejeme, postupně přidáváme maso, celer a cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Přidáme sůl, pepř a sójovou omáčku, doplníme masovým vývarem a přikryté vaříme na mírném ohni asi 15 minut.

Přidáme fazolky a vaříme dalších 10 minut. Rozehřejeme lžíci másla a půlky oloupaných mandlí na něm opražíme do zlata. Pokrm ochutíme podle své chuti. Podáváme jej horký, posypaný praženými mandlemi. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborové krokety.

Recept na eitopf s kuřecími stehýnky a žampióny (pro 4 osoby)

4 kuřecí stehýnka, 250 g žampiónů, 200 g uzené slaniny, 4 rajčata, 4 zelené papriky, 4 mrkve, 2 malé cukiny, 1 brokolice, 2 cibule, 3 stroučky česneku, 750 ml červeného vína, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř a petrželová nať

Jak budeme postupovat

Špek a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a spolu osmažíme. Stehýnka rozpůlíme, omyjeme. Všechnu omytou zeleninu nakrájíme na drobné kousky, žampióny na hrubší plátky.

Do hrnce (vhodný je se silným dnem) naskládáme na cibulku se slaninou vrstvu masa a postupně vrstvíme druhy zeleniny, zasypeme je solí a mletým pepřem, posypeme petrželkou, přidáme bobkový list a utřený česnek.

Zalijeme vínem a dolijeme vodou do poloviny obsahu hrnce. Přiklopíme poklicí a uvedeme do varu. Po pár minutách plamen zmírníme a pomalu vaříme dalších 50 minut. Nemícháme, jen kontrolujeme, aby se nám obsah hrnce nepálil.

Dochutíme a horké podáváme posypané petrželovou natí. Jako přílohu podáváme pečivo nebo vařený brambor.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies