Chutné recepty s rebarborou

Pokud vám na vaší zahrádce roste rebarbora, tak je dnešní článek určen právě pro vás. Nechutná vám rebarbora v syrovém stavu? Nechte se inspirovat našimi recepty na sladké variace s rebarborou.

Rebarbora

Zapečená rebarbora se sýrem a jahodami

1 kg rebarbory, 80 g cukru, 125 ml mléka, 3 lžíce dětské krupice, 50 g čerstvého smeta­nového sýra, 1 vejce, strouhaná kůra z 1/2 citronu, 250 g jahod, 1 balení vanilkového cukru, meduňka na ozdobu.

Zapečená rebarbora se sýrem a jahodami – postup přípravy

Rebarboru nejprve očistíme, omyjeme, oloupeme a na­krájíme na malé špalíčky. Poté svaříme cukr se 125 ml vody a rebarboru v této směsi 1 až 2 minuty krátce povaříme. Rebarboru z hrnce vyjmeme, necháme okapat a vložíme do zapékací formy.

 

Vodu, ve kterése rebarbora vařila nevylévejte! Cukrovou vodu ještě 3 až 4 minuty povaříme, při­dáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme do ní krupi­cí. Přibližně po 3 minutách přidáme do krupice sýr.

 

Trou­bu předehřejeme na 220 - 225 °C. U vejce oddělíme bílek a žloutek. Bílek ušleháme dotuha, žloutek vmícháme do krupice. Do zapékací formy přidáme na rebarboru sníh a cítronovou kůru a pečeme přibližně 10 min.

 

Jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a po­dáváme s rebarborou. Nakonec ozdobíme meduňkou.

Svěží tvarohové řezy s rebarborou

600 g polohrubé mouky, 300 g cukru, 150 g tuku na pečení, 5 vejce, 1 a půl sáčku prášku do pečiva, 3 vanilkové cukru, 4 lžíce mléka, 2 kostky měkkého tvarohu.

Svěží tvarohové řezy s rebarborou – postup přípravy

Z polohrubé mouky, cukru, tuku na pečení, 3 celých vajec, prášku do pečiva, 1 vanilkového cukru a z mléka vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly, první vyválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech a na to rozetřeme náplň.

 

Náplň si připravíme následovně: 2 tvarohy umícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a dvěma žloutky.

 

Na tvaroh pak naklademe špalíčky rebarbory a dle potřeby posypeme cukrem. Nakonec vyválíme i druhý díl těsta a zakryjeme jím celý koláč, vše potřeme bílkem, posypeme vanilkovým cukrem a dáme péci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies