Vynikající kuřecí nudličky s kari a kokosem
500 g kuřecích prsních řízků, 300 ml kokosového mléka, 2 cibule, 5 lžic kokosového oleje, 2 lžíce másla, 300 ml smetany, mletý badyán, 3 strožky česneku, karik koření, černý pepř – mletý, sůl.
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Do něj dáme asi 3/4 kari koření a kuřecí nudličky. Smažíme, dokud maso nezezlátne.
V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo, do něj poté vsypeme kolečka cibule a necháme je zesklovatět, přidáme česnek a krátce osmažíme.
Cibulovou směs přidáme k masu. Přilijeme smetanu s mlékem, přidáme zbylé koření a nakonec kokosové mléko. Osolíme, opepříme a přibližně 10 až 15 minut dusíme. Vhodnou přílohou je rýže.
Rady na zajímavé drinky
Semafor
Griotka, vaječný koňak, pepermintka
Do uzší sklenice o lžičce nalijeme nejprve červenou griotku, poté žlutý vaječný likér a nakonec zelenou peprmintku.
Recept na Mojito
4cl bílého rumu (pokud možno kubánského), 1 polévkovou lžíci sirupu na Margaritu, případně Rapadury nebo třtinového cukru, lístky čerstvé máty, šťávu z menší limety, případně nakrájená limetková kolečka, vychlazenou sodu, ledovou tříšť či kostky ledu.
Do připravené sklenice nasypejte lžíci Rapadury (sirupu na Margaritu nebo třtinového cukru), vymačkejte limetu a promíchejte.
Přidejte požmoulané lístky máty a promačkejte spolu s rozpuštěnou směsí ve sklenici. Přidejte ledovou tříšť nebo kostky ledu (téměř po okraj sklenice), přidejte bílý rum a dolijte sklenici sodou.
Čokoládová fantazie
125 g čokolády na vaření, 4 žloutky, ze 4 bílků ušlehaný sníh, 75 g másla
Jak na to
Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Do teplé čokolády (nesmí být moc horká) zamícháme 4 žloutky a pak lehce vmícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků.
Lehce mícháme, než hmota nabyde. Poté hned dáváme do misek a necháme zchladit a ztuhnout. Můžeme zdobit ovocem, šlehačkou apod.
Diskuze