Chutné a rychlé recepty z jogurtu

Osvěžující, chutný, zdravý, dietní a hlavně použitelný při přípravě mnoha receptů. Vhodný pro pokrmy slané, masité, moučníky, těsta, saláty, dresinky, zmrzliny. Velice dobře působí na naše trávicí ústrojí a má ještě mnoho dalších předností - JOGURT.

Jahody,jogurt

Recept na řízky v jogurtu ( pro 4 osoby)

1 veliký bílý jogurt, 5 stroužků česneku, 2 celá vejce, sůl, mletý pepř, grilovací koření, strouhanka a olej na smažení

Postup přípravy

Omyté kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme. Z jogurtu, prolisovaného česneku, obou vajíček, soli, pepře a grilovacího koření uděláme marinádu, do které naložíme připravené řízky a necháme přes noc odpočinout.

 

Druhý den obalíme ve strouhance a opatrně smažíme z obou stran. Podáváme s přílohami jako ke klasickému řízku.

Recept na jogurtový lilek

2 lilky, 1 bílý jogurt, 3 stroužky česneku, olej, sůl

Postup přípravy

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Osmažíme jej v rozehřátém olivovém oleji. Přebytečný tuk z lilku necháme na ubrousku okapat.

 

Jogurt smícháme s rozetřeným česnekem a solí. Kolečka lilku naskládáme na talíře a přelijeme je upraveným jogurtem. Podáváme s tmavým pečivem.

Recept na jogurtovou zálivku na salát

4 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce majonézy, ½ lžičky sekané pažitky nebo jiných bylinek, mletý pepř a sůl podle chuti

Postup přípravy

Jogurt smícháme z majonézou, pažitkou, solí a pepřem. Vzniklou zálivku použijeme při přípravě různých zeleninových salátů, na přelití obložených chlebíčků, vajíček a podobně.

Recept na jogurtový koláč s ovocem

1 kelímek bílého jogurtu, 1 a půl kelímku polohrubé mouky, 1 kelímek moučkového cukru, 2 vajíčka, půl balíčku prášku do pečiva, ovoce nebo tvaroh na povrch koláče, tuk a mouka na plech a 1 hrnek hrubé mouky, ½ hrnku krupicového cukru,4 lžíce másla na drobenku

Postup přípravy

Vymažeme a vysypeme si menší koláčovou formu nebo plech. Připravíme si drobenku, promneme si v rukou mouku, cukr a máslo na sypkou směs. Do mísy si odměříme všechny přísady do těsta, a to mouku s práškem do pečiva, jogurt, cukr, vajíčka.

 

Vymícháme těsto, vlijeme na plech a poklademe čistým ovocem nebo upraveným tvarohem. Může být i oboje. Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies