Chraňte pejsky a kočičky před mrazem

Zimní období plné sněhu a mrazů může pejskům a kočičkám uškodit. Víte, jak je uchránit před omrzlinami a nemocemi, které jim nepříznivé počasí může způsobit?

Dva pejsci ve sněhu

S přípravami na zimní období, které je ve znamení sněhu a mrazu, by každý chovatel koček a psů měl začít už několik měsíců před nástupem zimy. Zvířatům je potřeba dopřát dostatek krmiva, aby si dokázala vytvořit dostatečnou zásobu tuku i kvalitní srsti, která je ochrání před mrazivým větrem. Některá plemena si ale sama neporadí, a proto jim musíme pomoci my.

Kočkám i psům dopřejte krmivo s vyšší energetickou hodnotou

Nejdůležitější ze všeho je již zmíněný dostatek krmiva, které by mělo mít vyšší energetickou hodnotu a zapomínat se nesmí na neustálý přístup k čisté vodě. Krmivo volte takové, které obsahuje vitamín H a mastné kyseliny, které podpoří růst srsti. Pro psy a kočky žijící převážně venku, je pak nutné přichystat přístřeší. Mělo by být zateplené, izolované od vlhka i větru. Ideální umístění podobného útočiště je vně domu, např. v garáži, suterénu a podobně, kam nemůže vítr ani mráz.

Botičky pro psy jsou v zimě velkým pomocníkem

Ačkoli se někomu můžou zdát botičky pro psy jako zbytečnost, na které výrobci a prodejci hojně vydělávají, pro mnoho psů jsou obrovským pomocníkem. Mráz, sníh a hlavně posypová sůl totiž může způsobit velice vážné poškození tlapek a to zejména tehdy, pokud majitel pejska zapomíná tlapky důkladně očistit. Kůže na tlapkách může začít praskat, což je pro psa nejen dosti bolestivé, ale praskliny se také špatně a dlouho léčí.

Někteří pejsci botičky nesnesou, kočky už vůbec ne, a proto je dobré tlapky před cestou ven promazávat vazelínou nebo mastičkou, která obsahuje propolis. Po návratu z procházky je třeba tlapky umýt.

Bundičky a vesty proti prochladnutí

Bundičky a nepromokavé vesty jsou stejně jako botičky rovněž velice užitečné, nicméně vhodné nejsou pro každého pejska nebo kočičku. Dlouhosrstá plemena žádné svrchníky potřebovat nebudou, ale krátkosrstá a hlavně malá plemena, která jsou zvyklá na teplo domova, různé oblečky uvítají.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies