Chov rybiček

Pokud máte alergii či nedostatek volného času, ale chcete si pořídit nějaké zvířátko, rybičky se zdají být ideální volbou. Také i v případě, že vaše dítko se chce o nějaké zvířátko začít starat, je to pro něj snadný začátek. Jak správně začít?

Rybička

Jak je vlastně chovat?

 

Jelikož se s rybičkami člověk do přímého kontaktu nedostane, tak se nemusíte zajímat o antialergenní opatření, pokud trpíte alergií třeba na peří či chlupy. Rybičky můžete klidně nechat bez dozoru na delší čas, neboť nepotřebují  tak velkou pozornost jako třeba pejsci či jiná zvířátka. Když je náhodou zapomenete nakrmit a jedete na víkend třeba na chatu, nemusíte mít zbytečné starosti. Dva dny bez jídla jim nijak neublíží.

 

Výběr akvária

 

Jakou velikost a tvar si pořídit? Z hlediska tvaru se doporučuje, aby jeho délka byla 2x delší než výška vašeho akvária. Nejen že je vysazování rostlinek mnohem jednodušší, ale i celková údržba se pak provádí mnohem snadněji. A co se týče velikosti, tak si raději nechte poradit ve zverimexu či od známého, který se tomu již nějaký čas věnuje. Doporučuje se držet se pravidla, že větší je lepší, ale záleží na vás. Odborníci radí pořídit si akvárium s nádrží okolo 60 litrů. Čím je nádrž větší, můžete si nejenom vytvořit zajímavý interiér pro své rybky, ale také můžete volit i jiné druhy rybek, které nejsou v menších rozměrech.

 

Interiér akvária si už každý zařídí dle svého vkusu. Důležité je dno akvária - vybrání správného štěrku, písku, ozdobných kamenů, rostlinek apod. Další potřebnou věcí je určitě filtr, který se vám postará o bakterie a vytvoření fungující atmosféry. Akvárium je vhodné umístit do té části místnosti, kde bude dostatek slunečního světla, kde není mnoho prudkých či rychlých pohybů, neboť by se rybky mohly dostat do stresu, a hlavně pouvažovat nad samotnou vahou a rozměry akvária, aby tu tíhu případná skříň či stůl unesli.

 

Pro chov rybiček by vám nemělo chybět nadšení, chuť nastudovat si, že každý druh potřebuje jinou péči a také byste se měli snažit pochopit život pod vodou a chovat k němu určitý respekt. Rybičky mají i léčebné účinky, doporučují se pro zklidnění mysli, celkového uvolnění a zbavení stresu v našem životě.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 9 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies