Chov andulek - krmení

Andulky nebo také papoušci vlnkovaní jsou roztomilí ptáčci, které si díky nádhernému zbarvení a přátelské povaze zamiluje opravdu každý. Víte, čím je krmit?

Chov andulek - víte, čím je krmit?

 

Chcete si pořídit jen jednu andulku nebo raději páreček?

 

Nejprve byste se měli rozhodnout, kolik andulek vlastně chcete. Andulky nemají rády samotu, protože ve své domovině žijí ve velkých hejnech. Když se zamilují, často jim tato silná vazba vydrží na celý život. Takže pokud víte, že nebudete mít dostatek času, abyste se jim věnovali, pořiďte jim kamaráda.

 

Můžete si pořídit jen jednu a dopřát ji trochu času, aby si ve svém novém domově trochu zvykla. Pak ji ale po 2 nebo 3 týdnech pořiďte parťáka, se kterým se určitě nebude nudit. Pokud si pořídíte samečka a samičku, nemusíte se hned strachovat nechtěných potomků. Když jim ke kleci nedáte budku, andulky hnízdit nebudou.

 

Čím se andulky živí?

 

Andulkám by určitě nemělo na jídelníčku chybět speciální krmivo, které obsahuje travní semena. Ale co jim udělá radost, je klaso prosa. To jim ale nedávejte moc často. Mezi další dobroty, kterými byste měli šetřit, neboť jsou pro andulky hodně vydatné, patří srdíčka, tyčinky, zvonečky a další pamlsky. Dobroty si andulky zaslouží, jen je častěji odměňujte ovocem.

 

Můžete jim tedy kupovat různé směsi zrní pro andulky, klasy senegalského prosa či ovoce (ananas, hruška, jablko, banán, jahoda, meloun, pomeranč, hroznové víno a jiné). Taky jim můžete dát kukuřici, mrkev, hlávkový salát, špenátové listy, čekanku nebo mladé listy pampelišky. Nezapomínejte na bylinky a trávu, tu mají andulky také rády. Milují čerstvou bazalku, kerblík, petržel, šťovík luční a také divou trávu. Nikdy jim ale nedávejte sýr, smetanu, máslo a ani syrové brambory, zelené fazole, kapustu či salát, jenž byl chemicky ošetřen.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.1 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies