Chcete si koupit bazén? Z jakých druhů můžete vybírat?

Je nejvyšší čas připravit se na léto! Bazén vás v horkých dnech příjemně osvěží. Záleží na typu bazénu, jak dlouho potrvá jeho realizace. Proto byste neměli ztrácet čas. Z jakých druhů můžete vybírat?

bazén

 

Polozapuštěné bazény

 

Pokud se nemůžete rozhodnout, zda budete chtít bazén nad zemí či ho budete chtít zapustit do země, zvolte kompromis - polozapuštěný bazén. Pouze jejich část je zapuštěna do země. Bazén je vsazen do většího vykopaného prostoru a pak se zbytek zasype betonem pro lepší upevnění. Nejvhodnější pro tento typ bazénů je kopcovitý terén. Ceny jsou nižší než u zapuštěných, ale přeci jen jsou o něco dražší než nadzemní bazény.

 

Nadzemní bazény

 

Nadzemní bazény jsou levnější variantou bazénů. Montáž je snadnější a nemusíte terén nijak zvlášť upravovat. Musíte jej ale umístit na vodorovnou plochu, ze které odstraníte trávní drny. Obrovskou výhodou je mobilita. Můžete jej přemísťovat nebo kompletně sbalit a převézt jinam. Tento typ bazénů je i vhodnější z hlediska bezpečnosti dětí. U zapuštěných bazénů je mnohem větší riziko, že tam dítě spadne. Jsou vyráběny z různých materiálů (plast, fólie) nebo jsou i nafukovací.

 

Nafukovací jsou nejlevnější, lehce se montují a dobře se udržují. Máte ale na výběr jen z několika velikostí, jsou méně stabilní a pořádně si v nich nezaplavete. Kromě toho je i jejich životnost kratší. Plastové se dají pořídit za dobrou cenu, ale také mají malý výběr, co se týče velikosti a tvaru. Možná se vám je podaří sehnat i v dekoru dřevěných prken. Fóliové jsou odolnější než nafukovací, takže je nemusíte schovávat přes zimní období.

 

Zapuštěné bazény

 

Mohou být pro venkovní užití, ale můžou fungovat i jako interiérové, které se dají zapustit třeba do zimní zahrady. Jsou atraktivnější a nenaruší vám celkový obraz zahrady. Nejdéle vám vydrží betonové bazény, jenž odolají mechanické námaze a jsou odolné i vůči chemickým vlivům vody. Náklady jsou samozřejmě vyšší a realizace trvá mnohem déle. Můžete ale vybírat i fóliové, plastové, laminátové nebo také plechové. Pokud se rozhodnete pro zapuštěný bazén, počítejte s tím, že když ho jednou začnete realizovat, už to nemůžete vzít zpátky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies