Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Česneková polévka - přírodní antibiotikum

Pomáhá překonat nejen nachlazení a chřipku, ale je vhodná i pro zvýšení naší obranyschopnosti. Tímto kulinářským pokladem jistě neurazíte žádného gurmána.

Česneková polévka - přírodní antibiotikum

 

Česnečka na španělský způsob (4 porce)

 

  • Rajčata - 4 ks (větší)
  • Česnek - 4 stroužky
  • Olej - 2 lžíce
  • Vejce - 4 ks
  • Sýr - 50 g (strouhaný)
  • Petrželka - 4 lžíce (nejlépe s hladkými listy, nasekaná najemno)
  • Sůl, kajenský pepř - na dochucení
  • Bageta - 4 krajíce (můžete použít i jiný bílý chléb)

 

Nejprve si nakrájejte bagetu na malé kostky, které pak na pánvi opečete - jen tak nasucho. Opláchněte si rajčata a na oblé straně jim opatrně nařízněte slupku do tvaru kříže. Poté je dejte do misky a přelijte vroucí vodou. Po 5 minutách jim sundejte slupku a dužinu nakrájejte na kousky. Nyní si oloupejte česnek, který nejprve rozmáčknete stranou nože a pak jej nasekáte najemno.

 

V hrnci si rozehřejte olej na mírném ohni, vhoďte tam česnek a za stálého míchání smažte do zlatova. Nesmí vám ale zhnědnout, protože by získal příliš hořkou chuť. Přidejte tam i rajčata, trochu je orestujte a zalijte horkou vodou (1 l). Dochuťte solí a pepřem a nechte vařit minimálně 15 minut.

 

Odstavte polévku z ohně a nalijte do ní vejce, které jste si prošlehali se sýrem, a důkladně promíchejte. Rozdělte na 4 porce do misek či talířů a ozdobte ještě nasekanou petrželkou. Do polévky si může každý dle libosti přidat opečené kostičky bagety.

 

Připravte si pravou hospodskou česnečku (4 porce)

 

  • Česnek - 10 stroužků
  • Tvrdý sýr - 100 g
  • Majoránka - 1 lžíce
  • Uzené maso - 1 plátek (můžete nahradit i uzeným bokem
  • Sádlo - 2 lžíce
  • Chleba - 2 krajíce
  • Cibule - 1 ks
  • Brambory - 2 ks
  • Kuřecí vývar - 1 l
  • Sůl, pepř - na dochucení

 

Očistěte si cibuli a nakrájejte na drobno. Stroužky česneku si oloupejte a nožem naplocho rozmáčkněte. Později ho do polévky ještě prolisujte či utřete. Do hrnce si dejte sádlo, na kterém si zpěníte cibuli. Jakmile bude orestovaná do zlatova, přidejte uzené maso nakrájené na kostičky. Opět lehce osmahněte a zalijte vývarem.

 

Nyní můžete přidat česnek a jakmile se vývar začne vařit, můžete přidat i oloupané brambory nakrájené na menší kostky. Nechte je vařit alespoň 15 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec už jen dochuťte majoránkou a případně i solí a pepřem.

 

Na pánvi na oleji si ještě osmažte kostky chleba. A do polévky ještě přidejte malé kostičky sýra. Raději tam ten sýr nestrouhejte, jinak vám vznikne jedna obrovská sýrová koule.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.