Pokud máte zahradu, na které vám rostou bylinky, nezapomeňte je využít pro přípravu marinád. Marinády jsou základem dobré chuti masa. Nepřehánějte to ale s klasickým grilovacím kořením.
Jaké maso se hodí na gril?
Mezi oblíbené maso patří vepřová krkovice. Grilování krkovičky netrvá ani moc dlouho a dočkáte se opravdu šťavnatého masa. Krkovičce dopřejte opravdu vymazlenou marinádu nejlépe s česnekem a využijte sílu letních bylinek. Na krkovičku můžete použít i rozmarýn, který maso nádherně provoní.
Další inspirací může být grilovaný bůček. Z grilu je opravdu výborný! Většinou se trošku nařízne, aby se pořádně propekl. Tak jako každé maso i bůček je vhodné nechat v marinádě déle. Ovšem na jeho ugrilování si budete muset minimálně hodinku počkat.
Milovníci kuřecího masa uvítají grilovaná kuřecí prsíčka. Výborná jsou kuřecí prsa naložená v jogurtové marinádě s česnekem. Doplnit můžete opět čerstvou bylinkou, např. tymiánem. Kvůli jogurtu jsou pak kuřecí prsa náramně křupavá.
A jak je to se zeleninou?
Oblíbenou zeleninou na grilování je lilek, cuketa i paprika. Nejlepší je zeleninu nakrájet na tenké plátky a ugrilovat ji na sucho. Mezitím si připravte marinádu z panenského olivového oleje a koření. Zeleninu potřete marinádou až po vyndání z grilu.
Maso a zelenina nejsou jediné suroviny vhodné na grilování. Na své si přijdou i milovníci ovoce.
Typickým ovocem na grilu je banán. Je to skvělá pochoutka. Nemusíte ho ani loupat, stačí jen podélně naříznout slupku a za dvě minutky máte sladké potěšení.
Využijte pár letních dnů pro grilování. Milovníky masa to potěší, na své si přijdou i vegetariáni. Děti potěší ugrilované ovoce. A jak jinak zakončit den grilování než sladkou tečkou!
Diskuze