Čas na letní grilování

Léto je v plném proudu a ti, kteří mají možnost zakotvit na zahradě u grilu, těm se určitě sbíhají sliny na šťavnaté maso. Existuje řada receptů, dle kterých si připravíte nejen maso, ale i grilovanou zeleninu.

grilování

Pokud máte zahradu, na které vám rostou bylinky, nezapomeňte je využít pro přípravu marinád. Marinády jsou základem dobré chuti masa. Nepřehánějte to ale s klasickým grilovacím kořením.

Jaké maso se hodí na gril?

Mezi oblíbené maso patří vepřová krkovice. Grilování krkovičky netrvá ani moc dlouho a dočkáte se opravdu šťavnatého masa. Krkovičce dopřejte opravdu vymazlenou marinádu nejlépe s česnekem a využijte sílu letních bylinek. Na krkovičku můžete použít i rozmarýn, který maso nádherně provoní.

 

Další inspirací může být grilovaný bůček. Z grilu je opravdu výborný! Většinou se trošku nařízne, aby se pořádně propekl. Tak jako každé maso i bůček je vhodné nechat v marinádě déle. Ovšem na jeho ugrilování si budete muset minimálně hodinku počkat. 

 

Milovníci kuřecího masa uvítají grilovaná kuřecí prsíčka. Výborná jsou kuřecí prsa naložená v jogurtové marinádě s česnekem. Doplnit můžete opět čerstvou bylinkou, např. tymiánem. Kvůli jogurtu jsou pak kuřecí prsa náramně křupavá. 

A jak je to se zeleninou?

Oblíbenou zeleninou na grilování je lilek, cuketa i paprika. Nejlepší je zeleninu nakrájet na tenké plátky a ugrilovat ji na sucho. Mezitím si připravte marinádu z panenského olivového oleje a koření. Zeleninu potřete marinádou až po vyndání z grilu.

 

Maso a zelenina nejsou jediné suroviny vhodné na grilování. Na své si přijdou i milovníci ovoce.

Typickým ovocem na grilu je banán. Je to skvělá pochoutka. Nemusíte ho ani loupat, stačí jen podélně naříznout slupku a za dvě minutky máte sladké potěšení.

 

Využijte pár letních dnů pro grilování. Milovníky masa to potěší, na své si přijdou i vegetariáni. Děti potěší ugrilované ovoce. A jak jinak zakončit den grilování než sladkou tečkou!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies