Bylinky na žaludek

U nás si Vánoce umíme jen těžko představit bez bramborového salátu, kapříka, cukroví, řízků a dalších dobrot. Jenže základem pevného zdraví je dobré trávení. Pokud jste si ho přemírou dobrého jídla a pití nějak rozhodili, měli byste nejprve hledat přírodní pomoc, než sáhnete po lécích. Zkuste třeba tyto bylinky. Určitě se vám po nich uleví.

Bylinky na žaludek

 

Žaludek nás může potrápit nejen po Vánocích

 

V dnešní době žijeme hekticky, proto se není čemu divit, když zapomínáme na zdravé stravování. S neustálým shonem do našeho života vstupuje i škodlivý stres, který správnému trávení také zrovna neprospívá. Odbýváme se tím, co máme zrovna po ruce, a pak se jen podivujeme nad bolestí žaludku a přibývajícími kily. Neměli bychom jíst jen tehdy, kdy už doslova šílíme hlady.

 

Žaludek není navyklý na pravidelný režim, tudíž si z každého posledního jídla tvoří tukové zásoby pro případ, kdy se zase zapomenete najíst. Když si zvyknete na pravidelnost, bude trávení probíhat tak jak má, tedy přesněji žaludek bude trávit všechno, co mu strčíte “pod nos”. Zásoby tak nebudou potřeba. Upravte si jídelníček a jezte opravdu jen to, co vaše tělo skutečně využije.

 

5 bylinek, které vám pomohou odstranit zažívací potíže

 

  • Anýz a bazalka - Pokud vás trápí plynatost nebo máte křeče či střevní bolesti, sáhněte po bazalce či anýzu. Bazalka celkově zlepšuje trávení a anýz vás zbaví křečí jedna dvě.
  • Třapatka nachová - Někteří z nás se bez této bylinky neobejdou, neboť pomáhá léčit žaludeční vředy a poradí si i s gastritidou, což je zánět sliznice žaludku.
  • Puškvorec obecný - Má hořkou a ostře kořeněnou chuť a právě díky tomu je jedinečnou bylinkou v případě, že trpíte na špatné trávení. Často jej přidávají do bylinkových likérů podávaných jako žaludeční lék.
  • Pelyněk pravý - Je jednou z nejvíce hořkých bylinek, proto se často využívá právě na zažívací potíže. Pomáhá také při nevolnosti či při otravě zkaženými potravinami.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies