Bydlíme se psem

Zvažujete pořízení psího společníka? Pokud ano, nejprve se zamyslete nad tím, jaké povinosti vám s jeho pořízením začnou. Jste opravdu připraveni na společné bydlení se psem?

Pes

Pokud si pořídíte psa, připravte se na:

  • Pravidelné venčení (alespoň 3x denně)
  • Sbírání výkalů po psovi (v rámci ekologie)
  • Pravidelné doplňování stravy a vody pejskovi
  • Pravidelnou návštěvu veterináře
  • Výdaje za veterinární péče
  • Pravidelnou péči o srst (česání, koupání)
  • Poničené věci
  • Úklid loužiček
  • Úklid psích chlupů, atd.

Pes a alergie

Dříve, než si pořídíte pejska, ujistěte se, zda-li nejste vy a nebo některý člen vaší rodiny na psí srst alergický. Pokud ano, máte dvě možnosti. Pořídit si psí plemeno, které nelíná (jokšíráček, maltézský psík a nebo čínský naháč) a nebo si psa raději nepořizovat. Řádně pořízení psa zvažte, mnoho neuvážených rozhodnutí končí umístěním psů do psího útulku.

Pes vyžaduje váš čas…

Při zvažovaní pořízení psa, je důležitý také faktor času. Pokud nemůžete pejskovi poskytnout dostatek svého času, raději si jej nepořizujte. Pes by se u vás doma zbytečně trápil.

Psí postel není vaše postel...

Už odmalička by měl mít pes určeno místo, kde bude spát. Ano, vaše postel bude určitě pohodlná, ale není vhodné, aby si na ni váš pejsek zvykl. Určete mu proto méně frekventované místečko, nejlépe bez průvanu a přímého slunečního svitu. Ideální je roh nebo část místnosti, kde bude mít pejsek dostatečný přehled o tom, co se doma děje.

Pes a nepořádek - počítejte se zničenými věcmi a úklidem loužiček

Při pořízení štěňátka je nutné počítat i s takovými „maličkostmi“, jako je například okousaný nábytek, oslintané oblíbené boty, psí drápy nebo chlupy, které jsou během chvilky úplně všude, loužičky na koberci či podlaze. To ovšem s pořízením pejska úzce souvisí. Záleží tedy na vás, jaké privilegia svému novému psímu kamarádovi dopřejete a naopak, co mu zakážete. Důležitý je včasný výcvik, který určí pravidla co se smí a co nesmí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies