Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Brynzové halušky

Brynzové halušky jsou velmi oblíbeným pokrmem, původně ze Slovenska. I u nás mají halušky mnoho příznivců. Málokdo si dnes halušky připraví doma, většina z nás dá pokrmu přednost v restauraci. Ale netoužíte si pravé brynzové halušky dopřát častěji?

Těstoviny

Brynzové halušky - potřebné ingredience

  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 1 kilogram brambor
  • 2 vejce
  • 250 gramů brynzy
  • slanina
  • trocha mléka
  • pažitka
  • sůl

Brynzové halušky - postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku, trochu mléko. Z těchto ingrediencí vymícháme hladké těsto, které po částech urovnáme na prkénko. Tupým nožem oddělujeme tenké kousky těsta do vařící vody a vaříme 6 minut. Uvařené halušky propláchneme teplou vodou. Nakonec halušky naservírujeme a na povrch dáme osmahnutou slaninu s brynzou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.