Brusinkový kompot - dodáte tělu karoten

Významný je v brusinkách obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek, které velmi příznivě působí na lidský organismus. Brusinky jsou velmi bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály.

brusinky

Brusinkový kompot

Brusinky jsou velmi bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Významný je v brusinkách obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek, které velmi příznivě působí na lidský organismus.

Co budeme potřebovat

1 kilogram brusinek, 500 gramů pískového cukru.

 

Postup přípravy brusinkového kompotu

Protříděné a opláchnuté brusinky necháme okapat . Poté brusinky přesypeme do většího hrnce, podlijeme trochou vody, zakryjeme pokličkou a dusíme, dokud z brusinek nepustí šťáva. Poté přivedeme brusinky do mírného varu a poté přidáváme po malých částech pískový cukr. Pozvolna vaříme ještě 5 minut. Skleničky po naplnění ihned uzavřeme, dobře utěsníme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85°C.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies