Braque Dupuy (Dupuy Pointer)

Braque Dupuy (Dupuy Pointer) je jediný hladkosrstý ohař původem z Francie. Vznikl křížením španělských ohařů s foxhaundy, francouzskými honiči a greyhoundy. V období 2. světové války bylo toto psí plemeno prakticky vyhubeno. V současné době se opět dostává do popředí zájmu.

Braque Dupuy

Braque Dupuy (Dupuy Pointer) a jeho povaha

Braque Dupuy je inteligentní a odvážný pes, občas ovšem hrdý a vznětlivý. Povaha tohoto psa je ve většině případů jinak velmi přátelská, bez známek agrese. Vychází dobře s ostatními psy i domácími zvířaty. Toto psí plemeno vyžaduje dostatek pohybu.

Základní charakteristika plemene dle standartu FCI

Výška:

Výška psa se pohybuje v rozmezí 62 až 67 centimetrů.

Váha:

Váha psa se pohybuje v rozmezí 20 až 30 kilogramů.

Srst:

Braque Dupuy má krátkou a jemnou srst. Zbarvení je obvykle bílé s kaštanovými značkami či skvrnami. Někdy mívá takzvané „sedlo nebo plášť“.

Tělesné proporce

Hlava:

Hlava je úzká a dlouhá.

Oči:

Oči jsou hnědé, případně jantarově zbarvené.

Uši:

Uši jsou dlouhé, zvrásněné a otočené zpět.

Nos:

Čenich je dlouhý a úzký. Nos je obvykle černý, případně zbarvený dle zbarvení srsti.

Ocas:

Ocas je posazený i nesený nízko.

Péče o srst

Péče o srst není náročná. Pro kartáčování je vhodné použít kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Každodenní kartáčování není nutné, postačí jen jednou za týden - odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Výchova štěněte

Výchova by měla začít již od ranného věku štěněte. Výchova musí být důsledná, ale také založená na vzájemném respektu. Braque Dupuy se velmi rychle učí nové věci.

Pohyb je pro toto psí plemeno velmi důležitý

Snažte se zajistit tomuto psímu plemenu hodně pohybu, hodí pouze k lidem, kteří mu dokáží poskytnout dostatek prostoru k hlídání či vybití energie vycházkami. Braque Dupuy (Dupuy Pointer) se dožívá věku kolem 11 až 12 let, ale i déle.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies