Bramborové placky - potřebné ingredience
- 600 gramů vařených brambor ve slupce
- 100 gramů hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- bílý pepř
- rozmarýn
- tymián
- kysané zelí
- zakysaná smetana
- anglická slanina
- olej
Bramborové placky - postup přípravy
Vařené brambory nejprve oloupeme a poté je protlačíme přes sítko. Poté protlačené brambory smícháme s hrubou moukou, vejcem, solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Z těchto ingrediencí vytvoříme těsto, ze kterého tvarujeme placky, které smažíme na předehřátém oleji. K bramborovým plackám je vhodná i kombinace slaniny, kysaného zelí a zakysané smetany. Pokrájenou slaninu orestujeme. Hotové bramborové placky namažeme zakysanou smetanou, posypeme zelím a orestovanou anglickou slaninou.
Diskuze