Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Bramborové placky s kysaným zelím

Kdo by neznal bramborové placky. Receptů, jak tento známý a velmi chutný pokrm, který se hodí nejlépe k dobře chlazenému pivečku, je mnoho. Vyzkoušejte variantu s kysaným zelím.

Bramborové placky

Bramborové placky - potřebné ingredience

  • 600 gramů vařených brambor ve slupce
  • 100 gramů hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • bílý pepř
  • rozmarýn
  • tymián
  • kysané zelí
  • zakysaná smetana
  • anglická slanina
  • olej

Bramborové placky - postup přípravy

Vařené brambory nejprve oloupeme a poté je protlačíme přes sítko. Poté protlačené brambory smícháme s hrubou moukou, vejcem, solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Z těchto ingrediencí vytvoříme těsto, ze kterého tvarujeme placky, které smažíme na předehřátém oleji. K bramborovým plackám je vhodná i kombinace slaniny, kysaného zelí a zakysané smetany. Pokrájenou slaninu orestujeme. Hotové bramborové placky namažeme zakysanou smetanou, posypeme zelím a orestovanou anglickou slaninou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.