Bojí se váš pejsek zůstávat sám doma?

Pes je přítel člověka, který potřebuje, abychom mu věnovali dostatek svého volného času. Co když musíme nutně někam odejít a musíte nechat psa samotného? Bojí se váš pejsek zůstávat sám doma?
Pes, domov

Pes - strach ze samoty a jeho příčiny

Normální pes by měl krátké odloučení od svého pána bez problému zvládat, avšak co dělat, když se pejsek bojí zůstávat sám doma? Hlavní příčinou jeho chování je velká zodpovědnost, kterou má vůči vám.

 

Pokud jste byli se psem dlouhou dobu sami doma a nyní jste začali například chodit do práce, pes si na vás během té doby velmi zvykl a cítí k vám velkou odpovědnost, kterou musí neustále kontrolovat. Pokud však cítí, že svého pána nemůže kdykoliv zkontrolovat, začíná být z toho ve stresu.

Strach ze samoty –pes a jeho projevy

Strach pes dává najevo různými způsoby, nejčastěji však hlasitým vytím nebo štěkáním. Pokud bydlíte v panelovém domě, tak vaši sousedé v tomto případě nebudou z vašeho psa příliš nadšeni. Je potřeba psa tyto hlasové projevy odnaučit.

Jak odnaučit psa se bát?

Ideální je začít hned. I když jste doma, zkuste dát pejska do vedlejší místnosti a zavřít mu dveře, aby na vás neviděl. Sledujte ho, jak se chová. Ideální je tento postup opakovat pravidelně každý den, než se pejsek úplně zklidní a zvykne si na částečnou samotu.

Užitečné rady naleznete v následujících článcích:

Psí plemena – malá psí plemena

Psí plemena – velká psí plemena

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Výběr psa podle plemene

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies