Bílé myši

Bílé myši jsou velmi oblíbená domácí zvířátka. Péče o myši je poměrně snadná. Bílé myši jsou velmi živé zvířátka, které rády spí a také si hrají. Bližší informace, jak se o tyto zvířátka starat naleznete zde.
Myš

Bílé myši

Bílé myši jsou velmi oblíbená domácí zvířátka. Péče o myši je poměrně snadná. Bližší informace, jak se o tyto zvířátka starat naleznete zde.

Charakteristika

Bílé myši jsou velmi živé zvířátka, které rády spí a také si hrají. Pokud si pořizujeme bílou myš, měli bychom si pořídit minimálně dvě. Myši jsou velmi společenská zvířátka, která velmi špatně snáší samotu.

Klec

Klec pro chov bílých myší, by měla být dostatečně velká. Jako podestýlka slouží piliny, které bychom měli pravidelně vyměňovat. Ve svém příbytku, by měla mít myš také misku s jídlem, misku s vodou a nějakou hračku. Nejlepší hračky jsou tzv. „křeččí kolotoče“. Myši potřebují také bezpečné místo pro svůj spánek a odpočinek. Vhodná je proto například papírová krabička, kterou v případě zničení snadno nahradíte.

Potrava bílých myší

Strava bílých myší je složena převážně z škrobovitých zrn, obilek,trávy, prosa a rýže. Také mohou trochu mletého hovězího masa, měkkého sýra, vaječného žloutku, špeku, vařeného kuřete, housky, rohlíku nebo moučného červa. Nikdy nedávejte myši maso příliš kořeněné nebo slané.

Péče o bílou myš

Je velice důležité dbát na čistotu chovu, abychom své bílé myši ochránili před ochořením. Zápach myší moči je pro pachové vnímání člověka velmi nepříjemný, takže vás už záhy upozorní na vaše povinnosti. Zvykněte si ale na to, abyste klec či akvárium vyčistili vždy dříve, než začne páchnout. Podestýlku pro bílé myši měníme dvakrát týdně. Jednou týdně by jste měli omýt klec i všechno příslušenství dezinfekčním prostředkem.

Věk

Bílá myš se dožívá 2 – 3 let.

Hmotnost

Bílá myš váží 30 – 50 gramů.

Zajímavost

Před více než 4000 lety postavili Kréťané chrám na ostrůvku Tenedos, ve kterém byly myši chovány a krmeny. Podnět k tomu dalo vítězství Kréťanů nad Ponty. Během bojů údajně myši pomáhaly tím, že přehlodávaly kožené řemínky pontských bojovníků, takže už se nedaly použít.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 31 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies