Bidet jako součást toalety

Bidet dávno není nadstandardním doplňkem toalety. Lze pořídit i za rozumnou cenu a instalovat bez nutnosti stavebního zásahu. A z hlediska hygieny je k nezaplacení!

Vodovodní baterie v koupelně

K čemu slouží bidet

Bidet se používá k oplachování intimních částí těla, zejména po použití toalety. Je šetrnější než toaletní papír a také mnohem důslednější. Prodává se ve stojícím nebo závěsném provedení. Pokud se chcete vyhnout stavebním zásahům, je zde možnost instalace tzv. přídavného bidetu – a to přímo do toalety.

Bidet jakožto velmi komfortní hygienické zařízení ocení zejména ženy v době menstruace nebo těhotenství, lidé s vyšší tělesnou hmotností, lidé starší a tělesně handicapovaní. Díky bidetu snížíte spotřebu toaletního papíru (nebo jej možná přestanete používat úplně).

Čistota, půl zdraví

Bidet je také dobrou prevencí rakoviny tlustého střeva. Podmínkou pro jeho zdraví je dokonalá hygiena - a tu vám pouhý toaletní papír nezajistí. Voda vyčistí každý záhyb v kůži, toaletní papír ji naopak může ještě poškrábat a podnítit vznik hemeroidů. Není divu, že například ve Francii, kde je bidet naprostou samozřejmostí, mají mnohem nižší výskyt rakoviny tlustého střeva než u nás.

Který bidet si vybrat?

Každý typ bidetu má svá pro a proti. Závěsný bidet šetří místo, je tišší a snadnější na údržbu. Oceníte jej zejména v malých místnostech. Není ale příliš vhodný pro ženy. Při výběru si všímejte, zda má bidet nastavitelný směr vody. Některé typy jsou opatřeny i sedátkem. Pozor také na ostré hrany a rohy – takto řešené bidety jsou sice esteticky působivé, ovšem ne už tak pohodlné.

Kdy se hodí bidetové prkénko

Tzv. přídavný bidet neboli bidetové prkénko se hodí pro ty, kdo nechtějí zasahovat do zdiva či podlahy. Instaluje se přímo na toaletu a nahradí její prkénko. Sprchovací zařízení je buďto upevněno napevno a vy se tak při vykonávání potřeby musíte kontrolovat, anebo mimo možný dosah s extrementy, což je rozhodně pohodlnější a hygieničtější. Bidetové prkénko je vhodné pro všechny běžné typy toalety.

Zúčtování na závěr

Bidet koupíte již od dvou tisíc korun, jeho cena se ale prodraží se stavebními pracemi (bourání zdiva či podlahy, obkládání atd.). Konečná částka se tak může vyšplhat až na osm tisíc korun. Nejlevnější variantou zůstávají přídavné bidety – nevytáhnou z vás více než tři tisícovky a instalaci zvládnete sami.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies