Balkon - vytvořte si svůj vlastní ráj

Chtěli byste trávit krásné slunečné dny na zahradě? Žádný problém, pokud tedy nebydlíte v bytě. Pak vám bude muset postačit balkon či terasa. Ale nemusíte se s ní pouze spokojit. Stačí provést jen několik změn a budete si užívat v nádherném ráji. Jak toho docílit?

Balkon - vytvořte si svůj vlastní ráj

 

Posezení

 

Někdo nemá holt to štěstí na velký balkon či terasu. Mnohdy si musíte vytvořit svůj ráj na zemi i z menšího prostoru. Proto záleží na každém centimetru. Nábytek si můžete zkombinovat sami nebo si můžete vybrat z balkonových sestav, které perfektně šetří místo. Nábytek se dokonce skládá do sebe, takže když jej nepoužíváte, zabírá jen tu nejnutnější plochu.

 

Jestli chcete ušetřit více místa, pomůže vám s tím odkládací stolek, který se uchytí na zábradlí a v případě potřeby se složí či jednoduše sundá. Pokud máte dostatek prostoru, můžete si balkon či terasu zařídit pohodlněji. Vejde se vám tam i gauč, ale pokud nemáte zasklený balkon, počítejte s tím, že tam nemůžete dát jen tak nějaký materiál. Chcete přece, aby vám vydržel alespoň pár let. Proto vyberte takový materiál, který se snadno udržuje.

 

Podlaha

 

Jestli váš balkon hyzdí stará, otlučená a ošklivá podlaha, je nejvyšší čas ji vyměnit. Podlahové desky z akácie vypadají víc než dobře. Jestli vám stojí v cestě nějaká tyč či schody, určitě vás potěší, že se desky dají dobře řezat. Na konci sezony pak můžete podlahu rozebrat a uschovat na další rok.

 

Osvětlení

 

Abyste si prodloužili pobyt na balkoně, můžete si pomoci svíčkami, lucernami či jiným osvětlením. Některé nepotřebují elektrické vedení, neboť je pohání solární energie. Klidně si svůj balkon ozdobte lampiony, závěsnými světýlky či řetězem s žárovkami.

 

I na balkoně můžete ugrilovat něco malého na zub

 

Grilovat nemusíte jen na větším grilu, i “mrňouskové” umí zázraky. Můžete si pořídit gril, který tvarem i velikostí připomíná truhlík na květiny. Dá se pověsit na zábradlí a díky vrchnímu krytu se nemusíte bát, že vám vítr rozfouká žhavý popel po celém balkonu. Cena je přívětivá, můžete jej sehnat již za 1 590 Kč.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies