Argentinská doga - sněhově bílý ochránce

Argentisnká doga je veselá, přirozená, nenáročná, přátelská, štěká málo a je si dobře vědoma své síly. Jedná se o plemeno psa vhodné pro ochranu a strážní službu. Její vycvičenou agresivitu lze dobře držet pod kontrolou.
Argentinská doga

Argentinská doga - původ

Předkem argentinské dogy byla patrně cordóbská doga, což byl obrovský bílý, někdy černě skvrnitý, hladkosrstý pes. V minulém století se Dr. Martinez a jeho synové pokusili vyšlechtit zvláštní plemeno pro místní podmínky. Čistokrevný chov argentinské doby byl zahájen v roce 1900, plemeno bylo v Argentině uznáno v roce 1963, a organizací FCI až v roce 1973.

Argentinská doga - vzhled

VÝŠKA:

Pes má v kohoutku 62 až 68 cm. Fena má v kohoutku 60 až 65 cm.

VÁHA:

Pes váží 45 až 60 kg. Fena váží 40 až 45 kg.

SRST:

Argentinská doga má krátkou, hladkou, měkkou a dlouhou srst, plošně přiléhající k tělu. Srst se musí lesknout. Barva srsti argentinské dogy je čistě bílá, kolem oka je barevná skvrna černé nebo tmavé barvy (nesmí přesahovat více než 10% plochy hlavy). Více než jedna barevná skvrna na hlavě je diskvalifikující vadou.

Povaha argentinské dogy

Argentinská doga je plemeno psa vhodné pro ochranu a strážní službu. Je velmi inteligentní. Nutné je argentinskou dogu vychovat. Zásluhou za vaši snahu se z tohoto plemene stane domácí mazlíček, sportovec a ostražitý hlídač. Argentisnká doga je veselá, přirozená, nenáročná, přátelská, štěká málo a je si dobře vědoma své síly. Nikdy nesmí být agresivní, to je povahový rys, který musí být dokonale pod kontrolou. Na lovu je tento pes chytrý, bezhlučný, odvážný a bojovný.


Vybírejte psa z malých psích plemen - seznam naleznete v článku

Vybírejte psa z velkých psích plemen - seznam naleznete v článku

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies